Van itt néhány videó arról, amint csendes kitartással elmossa az eső Budapestet

Némán ázik a Szent Korona megcsonkított másolata.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet2023. 08. 29. 12:31
eső
Fotó: Csudai Sándor /Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett a sokak által áhított lehűlés, és úgy tűnik, hogy a történet itt nem ér véget, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint országszerte zivatarok várhatók, amelyek dél felől több hullámban érkeznek. Emellett számítani kell viharos széllökésekre, amelyekhez jégeső, és intenzív csapadék is társulhat, ezen a videón azonban csak a Szent Korona megcsonkított másolata ázik némán. 

Ettől eltekintve Budapesten egyelőre semmiféle erőszakos időjárási jelenségnek nincs nyoma, készítettünk néhány videót is arról, amint szelíden, ámde kitartóan áztatja a víz a fővárosban élőket, például Budán a Margit hídnál. 

A rakparton is békésen szemerkélt az eső kedden délelőtt, az autók – tartva a követési távolságot – vízben gázoltak, miközben a fák és nem messze onnan, a Hableány-tragédia emlékműve állhatatosan tűrték a körülményeket. 

A sportos életmódot folytató budapestiek kedvét azonban nem vehette el a csapadék, a Margitsziget déli csúcsánál található edzőparkban most is lézengtek néhányan. 

A Nagy Imre-szobornak sem nagyon volt más választása kedd délelőtt, tűrte a szürkeséget. Ilyen volt a csendélet az Országgyűlés Irodaháza mellett található parkban.  

Egyébként a meteorológiai szolgálat másodfokú riasztást adott ki zivatarok miatt Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére. A többi vármegyében elsőfokú riasztás van érvényben. 

Forrás: met.hu

Borítókép: Eső Budapesten (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.