Világbajnoki címvédés, és kvótaszerzés Manchesterben

Sikereket értek el a magyar para-úszók egy évvel a párizsi paralimpia előtt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 06. 22:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar para-úszóválogatott jelentős eredményeket és négy aranyat, egy ezüstöt-, és két bronzérmet szerzett a manchesteri világbajnokságon. Pap Bianka és Konkoly Zsófia, paralimpiai bajnokok ezúttal is a delegáció húzóembereiként járultak hozzá a fantasztikus sikerekhez, ezenfelül pedig egy-egy országkvótát is szereztek a párizsi paralimpiára – adta hírül mai közleményében a Magyar Paralimpiai Bizottság. 

Kiemelték: 

A válogatott legsikeresebb versenyzője Pap Bianka (S10) lett, aki 400 méteres gyorsúszásban, valamint 100 méteres hátúszásban is megvédte világbajnoki címeit.

A Vasas SC sportolója 200 méter vegyesen további egy aranyat, míg 100 méter gyorson egy bronzérmet zsebelhetett be. Ugyancsak érdekelt volt 50 méteres gyorsúszásban, ahol hetedikként végzett. 

A magyar paraúszó-válogatott másik sztárja Konkoly Zsófia (S9), felkészülését az elutazást megelőzően kisebb kényszerpihenő nehezítette. A PSN Zrt. úszója 200 méteres vegyesúszásban maga mögé utasította a mezőnyt és megvédte világbajnoki címét, 100 méteres pillangóúszásban pedig ezüstérmesként végzett. A 400 méteres gyorsúszásban negyedik, 100 méteres hátúszásban pedig hetedikként zárta a vb-t. 

Száraz Evelin (S6) is hozzájárult a magyar sikerekhez, 100 méter mellen bronzérmet szerzett. 

– Hazánk ezidáig hat országkvótát szerzett a jövő évi paralimpiára: egyet-egyet atlétikában és kerékpárban, kettőt-kettőt sportlövészetben, valamint úszásban. A játékokat 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban – emlékeztetett közleményében a paralimpiai bizottság. 

Borítókép: Pap Bianka is aranyérmet nyert. Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.