Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Durván kiakadt a baloldalra az ellenzéki színművész

Magyar Nemzet
2023.09.10. 15:15 2023.09.10. 15:32
Durván kiakadt a baloldalra az ellenzéki színművész

„Két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a sz…rt” – vélekedett Nagy Zsolt a tegnapi SzázSzó nevű rendezvényen. A színművészhez közölte, hogy majdnem elaludt, amikor Kaiser Ferenc egyetemi docens, Oszkó Péter és Andor László volt uniós biztos értekezett Magyarország geopolitikai helyzetéről és a nemzeti szuverenitásról.

A Mandiner írta meg, hogy a közönségnek tetszett a színész szókimondása, ugyanis megtapsolták. Nagy Zsolt azt állította, hogy szégyelli magát a folyamatos pofázás miatt, miközben valójában pont azokon az eseményeken nincs ott az ellenzék értelmisége, amik igazán számítanak, jelesül a diákok és a tanárok mellett. Saját szerepéről úgy fogalmazott, „köröm alatti kosznak” érzi magát.

A rendezvényen számos mostani vagy expolitikus, többek között Niedermüller Péter, Márki-Zay Péter, Kuncze Gábor és Bod Péter Ákos is megjelent. Azonban a beszámolók szerint érdeklődők kevesen voltak az eseményen, Oszkó Péterék panelbeszélgetésén pedig nem csak Nagy Zsolt unatkozott, mivel akkor egyre többen mentek hátra a bárpulthoz és egyre többen kezdtek egyre hangosabban beszélgetni hátul.

Ahogy azt lapunk megírta, az MSZP-t elhagyó, ma már független EP-képviselő Ujhelyi István volt az első, aki bejelentette, újjáélesztené az egykori szárszói találkozók hagyományát, mondván, az „igencsak ráférne a közéletre”. 

Emlékezetes, Farkasházy Tivadar és családja harminc éve, 1993-ban balatonszárszói nyaralójukban rendezték meg az első szárszói találkozót. A rendezvényen egy nagyobb szünettől eltekintve egészen 2016-ig minden évben a család kertjében jöhettek össze a magyar politikai, gazdasági, tudományos és művészeti élet képviselői, hogy az ország aktuális ügyeiről vitatkozzanak.

Az elmúlt napokban a Farkasházy és Ujhelyi között zajló, egymást meghazudtoló, feszült levélváltások és elhatárolódások közepette újraélesztett találkozó helyszíne végül a Balaton-part helyett Budapesten, a Margitszigeten volt, a zártkörű összejövetel nevét is SzázSzó találkozóra változtatták. A szervezők szerint „ugyanazt és ugyanúgy bizonyosan nem lehet azonnal létrehozni, de civil és közéleti bázison mi most kísérletet teszünk a folytatásra”. 

A jelek szerint nem sikerült túl fényesre a kísérlet. 

Borítókép: A SzázSzó rendezvény résztvevői a Margitszigeten (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.