időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo
Az üzemanyagárak alakulását is kordában kell tartani, ha kell, újra beavatkozik a kormány

Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor, beszélt a napelemesek helyzetéről is

Máté Patrik
2023.09.25. 14:24 2023.09.25. 18:32
Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor, beszélt a napelemesek helyzetéről is

– Ha az üzemanyagárakat, amik jelentősen növelik az inflációt, a kereskedők nem tudják vagy nem akarják kordában tartani, akkor ismét be fogunk avatkozni – jelentette be Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának a nyitó ülésén elmondott napirend előtti felszólalásában.

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy nyáron a megújuló energiaforrások tekintetében öles léptekkel haladtak.

– Átvizsgáltuk a teljes elektromos hálózatrendszerünket. Körülhatároltuk azokat a területeket, ahová hálózatfejlesztés nélkül nem tudunk napelem-kapcsolódásokat és termelést befogadni. Az átvizsgálás eredménye biztató. Az országos hálózati rendszer tekintélyes részét megnyithatjuk és az elszámolási viták rendezése után be tudjuk fogadni a lakossági napenergiát is – húzta alá.

A nyugdíjakról is szót ejtett a miniszterelnök, kijelentette, hogy a nyugdíjak értékét a kormány a jövőben is megóvja. – Képesek leszünk novemberben is, hogy kifizessük a nyugdíjemelést, a hiányzó összeget odaadjuk – mondta Orbán Viktor, utalva arra, hogy 

várhatóan novemberben egyben megkapják a nyugdíjasok a korrekciót, mivel az infláció valamivel magasabb lett az év elején vártnál (akkor 15 százalékos emelést kaptak az érintettek).

– Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy nem Gyurcsány-korszak van és ezért odaadjuk a nyugdíjasoknak azt az összeget, ami az infláció mellett a megélhetésükhöz szükséges – jelentette ki a nyugdíjkorrekcióról a miniszterelnök. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Orbán-beszéd a T. Házban

Dobrev-kormányt akar a baloldal

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.