Havi háromszázezerért ad tanácsot a volt kommunista párttitkár

Kihasználták annak idején a pandémia által nyújtott lehetőségeket.

Forrás: KEMMA, Origo2023. 09. 21. 16:01
null
Debrecen, 2019. december 14. A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerûsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedõ jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg elődje ingyen vállalta, addig Lévai Ferenc volt MSZP-s képviselő, egykori MSZMP-s vezér havi háromszázezerért ad tanácsokat Tatabányának – adta hírül a Kemma. Mint írták, a tanácsadói szerződést a költségvetés aktuális módosítást előkészítő pénzügyi bizottság vette észre egy korábbi időszakban meg nem kapott kimutatásban. Ebből kiderült, hogy a volt szocialista képviselővel, egykori tatabányai párttitkárral még a pandémia ideje alatt kötött szerződést a tatabányai polgármesteri hivatal, 

tehát abban az időszakban, amikor a járványügyi védekezés érdekében jelentős önálló döntésjogokat kaptak a települések polgármesterei.

Lévai Ferenc veterán politikus, az Origó egy 2002-es cikkében az egyik legcsöndesebb országgyűlési képviselő címmel jellemezte. Az ifjúsági és sportbizottság tagja volt, addigi négy felszólalásából kettő az egykori sporttörvény vitájakor hangzott el. Lévai alapításától tagja volt az MSZP-nek, előtte az MSZMP tagja volt, 1987 és 89 között tatabányai párttitkár volt. Egyetemi tanulmányait Leningrádban végezte, matematika szakon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.