időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Havi háromszázezerért ad tanácsot a volt kommunista párttitkár

Magyar Nemzet
Forrás: KEMMA, Origo
2023.09.21. 16:01 2023.09.21. 16:21
Havi háromszázezerért ad tanácsot a volt kommunista párttitkár

Amíg elődje ingyen vállalta, addig Lévai Ferenc volt MSZP-s képviselő, egykori MSZMP-s vezér havi háromszázezerért ad tanácsokat Tatabányának – adta hírül a Kemma. Mint írták, a tanácsadói szerződést a költségvetés aktuális módosítást előkészítő pénzügyi bizottság vette észre egy korábbi időszakban meg nem kapott kimutatásban. Ebből kiderült, hogy a volt szocialista képviselővel, egykori tatabányai párttitkárral még a pandémia ideje alatt kötött szerződést a tatabányai polgármesteri hivatal, 

tehát abban az időszakban, amikor a járványügyi védekezés érdekében jelentős önálló döntésjogokat kaptak a települések polgármesterei.

Lévai Ferenc veterán politikus, az Origó egy 2002-es cikkében az egyik legcsöndesebb országgyűlési képviselő címmel jellemezte. Az ifjúsági és sportbizottság tagja volt, addigi négy felszólalásából kettő az egykori sporttörvény vitájakor hangzott el. Lévai alapításától tagja volt az MSZP-nek, előtte az MSZMP tagja volt, 1987 és 89 között tatabányai párttitkár volt. Egyetemi tanulmányait Leningrádban végezte, matematika szakon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.