Körforgalomban karambolozott az embercsempész, közel negyven migránst fogtak el a rendőrök

Az egyenruhásoknak erősítést kellett hívniuk a menekülő szírekhez.

Forrás: Rendőrség2023. 09. 13. 14:54
, migránsok Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanúsnak találtak a balassagyarmati rendőrök szeptember 12-én Szügy külterületén egy dobozos áruszállító autót, ugyanis szemmel láthatóan túl volt terhelve – számolt be a Rendőrség.

Megpróbálták megállítani, de az autó nem állt meg, végül Balassagyarmaton, a Rákóczi úton lévő körforgalomba hajtott, ahol összeütközött egy arra közlekedő személyautóval. A balesetet után az áruszállító vezető kiugrott a gépkocsiból és elszaladt a belváros irányába, 

majd a raktérből körülbelül 35–40 fő migráns személy szállt ki, akik közül az egyenruhásoknak a helyszínen 13 személyt sikerült visszatartaniuk, a többiek elszaladtak. 

A rendőrök erősítést hívtak, akik további illegális migránsokat találtak a település területén, így összesen 38 fő szír állampolgárt szállítottak vissza a déli ideiglenes határzárhoz. A vármegyei nyomozók az ügyben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Forrás: Police.hu

Ugyanezen a napon a déli órákban Cered közúti határátkelőhelynél tagadta meg a határon történő átlépést a szlovák társhatóság 14, magát szír állampolgárnak valló személynek, akik szintén illegálisan tartózkodtak Magyarországon. 

Ebben az esetben embercsempészés gyanúja nem merült fel, viszont a személyek előállításra kerültek a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahonnan munkatársaink visszaszállították őket a déli ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Borítókép: Az elfogott kisbusz (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.