Magyarázza a bizonyítványát a korrupcióba keveredett Márki-Zay Péter

A Kúriához fordul a hódmezővásárhelyi polgármester, szerinte csak egy technikai kérdésben adott igazat a bíróság az őt perlő cégnek.

2023. 09. 12. 12:30
null
20220806 Budapest Tüntetést szervezett a Demokráciát, Jogállamot, Kormányváltást elnevezésű civil csoportosulás Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: képen: Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta bírósági határozat mondja ki, hogy korrupciós ügybe keveredett Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester a törvényeket megkerülve szervezte ki a több mint százmillió forintos buszbizniszt a saját kampányfuvarosának. 

– A személyszállítási szolgáltatásokról szóló magyarországi törvényt és a vonatkozó európai uniós rendeletet is több ponton megsértette a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat, amikor 2020-ban a Jovány Busz Kft.-nek szervezte ki a helyi tömegközlekedést, erről a polgármesternek már papírja is van, miután a Szegedi Törvényszék jogerős bírósági ítéletében kimondta a korrupció tényét – írtuk tegnap. 

Ma délután Márki-Zay Péter a közösségi oldalán reagált a fejleményekre. Szerinte Lázár János támadja a hódmezővásárhelyi buszközlekedést, ami egyébként ingyenes, és még így is kevesebb pénzből üzemeltetik, mint korábban. 

– A Szegedi Törvényszék mostani másodfokú ítéletében sincs szó korrupcióról. Minden jogi alaposságot nélkülöznek a Promenád 24 és a többi Fidesz-közeli oldalon megjelent cikkek – fakadt ki posztjában a polgármester, aki korábban a baloldal miniszterelnök-jelöltje is volt.

Szerinte a törvényszék csak egy technikai kérdésben adott igazat az ingyenes vásárhelyi buszokat támadó algyői buszos cégnek. 

– Az ügyben a várost perlő VIP Travelt ugyanaz az ügyvéd képviselte, mint korábban Lázár Jánost – hozott megdönthetetlen bizonyítékot fel az őt perlő buszosokkal szemben a polgármester, egyúttal jelezte, a város nem fogadja el az ítéletet és a Kúriához fordul.

Borítókép: Márki-Zay Péter. (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.