időjárás 9°C Aurél 2023. október 5.
logo

Orbán Viktor egyeztetésre hívta az új főispánokat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.18. 10:25 2023.09.18. 10:46
Orbán Viktor egyeztetésre hívta az új főispánokat

Az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral tartott megbeszélést Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban hétfő reggel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eligazításon részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

A miniszterelnök szerint kormánya már sokszor bizonyította, hogy nehéz időkben is képes kezelni a kihívásokat, most is mindent megtesznek családok, a munkahelyek és a gazdaság védelme érdekében.

Havasi Bertalan – idézve a kormányfő szavait – közölte: a főispánok hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az újonnan kinevezett főispánokkal, Salgó Lászlóval és Tanárki Gáborral (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.