Újra dübörög a prostitúció Józsefvárosban

A fiatal lányok pár ezer forintért árulják a testüket, a szolgálatatásaikért kapott pénzt pedig a kristály nevű dizájnerdrogra költik.

2023. 09. 15. 6:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra dübörög a prostitúció Józsefvárosban – írja a Metropol. A portál beszámolója szerint a fiatal lányok négy-ötezer forintért vagy még kevesebbért árulják a testüket, a szolgáltatásaikért kapott pénzt pedig drogokra költik. A vásárlást a közelben bonyolítják le, aztán férjükkel, barátjukkal vagy védelmezőjükkel elfogyasztják a kábítószert a közeli játszótér vécéjében vagy a kapualjakban, bokrokban. Az örömlányok jellemzően a Diószeghy Sámuel, Illés, Korányi Sándor utca, illetve a Kálvária tér és Losonci tér környékén mozognak, sőt már délelőtt is kuncsaftokra vadásznak.

Prostitúció folyik, általában négy-öt ezer forintot szoktak kérni, hogy erre az új dizájnerdrogra legyen pénzük. Ebből elmennek a »hölgyek« a barátjukkal vagy a férjükkel –mert általában van nekik –, és vesznek alufóliát, és egy kis cső segítségével felszívják a »kristályt«. Ez rosszabb, mint az ital. Nagyon sok a fiatal, sajnos szabadulnak az emberek is, kijönnek a börtönből, és itt a Losoncin csapdába esnek

– magyarázta a Metropolnak egy helyi börtönviselt férfi, aki egy 18-19 éves lányra is rámutatott, aki már délelőtt várta a klientúrát. 

Emlékezetes, korábban a Fidesz–KDNP-s kerületvezetés a kormány segítségével egyszer már felszámolta a koncentrált közterületi prostitúciót, Pikó András polgármester regnálása alatt újra előjött a probléma, csak most Külső-Józsefvárosban. A Metropol Juharos Róbert fideszes önkormányzati képviselőt kérdezte arról, hogyan számolták fel a Rákóczi téri prostitúciót, és mi az oka annak, hogy visszatérhettek az utcára a lányok. – Mi akkor hosszú távon biztonságossá tettük a köztereinket, sikerült visszaszorítani a bűnözést. Budapesti viszonylatban itt törték fel a legkevesebb autót, itt volt először térfigyelőkamera-rendszer, és szinte megszűntek az erőszakos bűncselekmények az utcán. A prostitúciót is felszámoltuk – mondta a képviselő, aki szerint a kulcs a szándék, a következetes stratégia és a szakmaiság, valamint az, hogy a kerület vezetése és a kormány között jó legyen a viszony.

 Jelenleg azonban semmilyen együttműködés nincs Pikó András és a kormány között, a baloldal politikai ügyként áll hozzá mindenhez, nem a lakók érdekeit képviselik. A kerület baloldali vezetése mintha lebontaná azokat az eredményeket, amelyeket korábban elértünk, hiszen a közterületek közbiztonságát segítő rendeleteinket megszüntették, ahogyan a polgárőrséget is. Ennek a hozzáállásnak az eredménye az is, hogy újra jelentősen megjelenhetett az utcai prostitúció, és leromlott a közbiztonság

 – mutatott rá. 

Borítókép: Józsefvárosi prostituált (Forrás: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.