Viseli a nadrágot, de cipeli is az asszonyt? +videó

Ismét megrendezték Tápióbicskén a feleségcipelő versenyt.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 09. 03. 12:52
feleségcipelő verseny Forrás: Czerván György Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét megrendezték a Pest vármegyei Tápióbicskén az Extreme Rush viadalsorozatot, vagyis a feleségcipelő versenyt – számolt be a Ripost

A versenyen részt vevő tizenöt párost negyven fokos hőség, vizesárok és sárdagonya várta, a győzelmet a kétszeres világbajnok litván páros szerezte meg. 

A hírportál beszámolója szerint a versenyzők változatos taktikával készültek a 260 méteres távra, 

a hölgyek többsége fejjel lefelé lógott párja nyakában, de volt olyan duó is, ahol a feleség egyszerűen felugrott a férje hátára, és kapaszkodott, amíg tudott.

Egy vizesárok volt az első akadály, amelybe néhányan ugyan beleborultak, de a feleségek azonnal visszaugrottak férjük nyakába, és mehetett minden tovább. Szaladtak a párosok, a tűző napon meglepő gyorsasággal kerülgették a szalmabálákat és az autógumikat. 

A verseny legnehezebb része közvetlenül a cél előtt várta a versenyzőket: csaknem egy méter mély és legalább húsz méter hosszú sárdagonyán kellett átküzdeniük magukat. Az akadály nagyon megrostálta a mezőnyt, a nők sorban potyogtak bele a vízbe. Viszont a férjek nem maradtak szégyenben, ha nehezen is, de beértek a célba.

A főnyeremény sem volt mindennapi:

 az első pár díja annyi liter sör, amennyi a feleség súlya.

A mezőnyben ott volt két korábbi Exatlon-versenyző, a feleségcipelésre alkalmi csapatot alkotó Lencsés Luca és Kása András is, de ismét a kétszeres feleségcipelő világbajnok litván foglalta el az első helyet. 

A civilben börtönőr Vytautas Kirkliauskas és tanárként dolgozó felesége, Neringa nagy fölénnyel utasította maga mögé a másik litván párost, míg a harmadik helyen a tavalyi magyar bajnok, Váncsodi Norbert és Szrnka Tímea végzett.

A technika nagyon fontos, az a lényeg, hogy a párunk erősen kapaszkodjon, ne billegjen, ne veszítsük el az egyensúlyt. De ami ennél is legfontosabb, hogy együtt edzünk, együtt versenyzünk, boldogok vagyunk

 – mondta a hírportálnak Vytautas, akinek volt kitől örökölnie az extrém sport szeretetét, hiszen édesapja harminc évvel ezelőtt erős ember versenyt nyert Litvániában.

Borítókép: Egy jelenet a versenyből (Forrás: Facebook/Czerván György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.