Love story robbantja fel az internetet a budapesti atlétikai vb-ről + videó

Gyaloglásban spanyol a „király” és a „királynő” is a budapesti atlétikai világbajnokságon, hiszen Álvaro Martín és Maria Pérez a 20 kilométeres verseny után ma a 35 kilométeres távon is diadalmaskodott. De ma a Hősök terén egy szlovák pár, Dominik Cerny és Hana Burzalova is a kamerák kereszttüzébe került, és ők valóban egy párt alkotnak. Olyanniyra, hogy a célban megtörtént a lánykérés.

2023. 08. 24. 15:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti atlétikai világbajnokság mai versenynapján reggel a férfiak 35 kilométeres gyaloglásában a 25 éves szlovák Dominik Cerny a 19. helyen végzett 2:32:56 órás időeredménnyel, és a célban várta kedvesét. A nőknél a 22 éves Hana Burzalova a 28. helyen ért be a Hősök terére 3:02:47-tel, és nagy meglepetés érte, mert Cerny térdre ereszkedve, gyűrűvel fogadta, és itt kérte meg a kezét. 

Dominik Cerny és Hana Burzalova  is a kamerák kereszttüzébe került
Dominik Cerny és Hana Burzalova  is a kamerák kereszttüzébe került. Forrás: Twitter/World Athletics

Cerny és Burzalova a fókuszban

Burzalova természetesen igent mondott, a fotósok elcsípték a jelenetet, amelyről már a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) is posztolt videót a Twitteren.

A világbajnokságon az esti programban a Nemzeti Atlétikai Központban egy magyar versenyző lesz érdekelt, a férfiaknál Kovács Ferenc Soma az 5000 méteres síkfutás előfutamaiban. Ma öt számban hirdetnek bajnokot: női kalapácsvetésben, 100 és 400 gáton, a férfiaknál pedig távolugrásban és 400 méteres síkfutásban. De a férfi és a női 200 méteres elődöntőket is nagy várakozás előzi meg. 

Borítókép: A szlovák párnak örökre emlékezetes marad a budapesti világbajnokság (Forrás: Twitter/World Athletics)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.