Furgonba zsúfolva tizennyolc migránst találtak a NAV-osok az M5-ösön

Egy furgont akartak ellenőrizni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán, de a leállósávban a vezetőfülkéből hárman kiugrottak és elszaladtak. A jármű rakterében 18 ember volt összezsúfolva.

Forrás: MTI2023. 10. 12. 17:24
Budapest, 2022. november 14. Kisteherautó az M5-ös autópályán, a Nagykõrösi úti használtcikk-piac közelében, amelyet rendõrök tartóztattak fel 2022. november 14-én. Rendõrök ellenõrizni akarták a fõváros felé haladó jármûvet, de az nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendõrautó felé. Az embercsempészeket - két, magát irakinak valló férfit - a XIX. kerületben fogták el. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magyar rendszámú, rossz műszaki állapotban lévő kisteherautó sofőrje a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére megpróbálta magát kivonni az ellenőrzés alól.

Többszöri sávváltással az autó vezetője megelőzte a NAV szolgálati autóját, majd hirtelen megállt. A sofőr és két utas elszaladt.

Amikor a pénzügyőrök a rakteret fel akarták nyitni, a bent lévők megpróbálták megakadályozni az ajtó kinyitását.

A NAV munkatársai a raktérben 18, magát szír állampolgárnak valló embert találtak,

köztük nőket és gyermekeket.

A pénzügyőrök a furgon utasait átadták a rendőröknek. Mivel a menekültek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el velük szemben – tudatták a közleményben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.