Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a Budapesten verekedő szélsőbaloldaliakat

Az egyik áldozat agysérülést szenvedett, térde és bokája eltört, arcát egy ácskalapács szúrta át.

2023. 10. 20. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hammerbande nevű szélsőbaloldali osztagnak a vezetőjét és két tagját újabb gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a német hatóságok – írta meg a Pesti Srácok. A portál kifejti: a vizsgálat megállapítása szerint Lina Engel, a Hammerbande vezetője, Johann Guntermann, Engel szeretője, egyben a Hammerbande szellemi atyja, valamint Tobias Edelhoff még 2019 januárjában rajtaütött az 1945-ös bombázások áldozataira emlékező felvonulás négy résztvevőjén, miután azok elhagyták a felvonulást Magdeburgban. A magdeburgi pályaudvar aluljárójában szöges kalapácsokkal, vascsövekkel brutálisan összeverték őket. Az egyik áldozat agysérülést szenvedett, térde és bokája eltört, arcát egy ácskalapács szúrta át. A többiek is súlyos sérüléseket szenvedtek.

A banda vezetőjét, Lina Engelt egyébként a drezdai regionális bíróság idén júniusban már elítélte, Engel öt év és három hónap börtönbüntetést kapott, de az ítélet jogerőre emelkedéséig szabadlábon van. A magdeburgi támadásért az antifa terroristák 3–15 év börtönbüntetésre számíthatnak. 

Egyébként a Budapesti Rendőr-főkapitányság is körözi Guntermannt, miután megalapozottan gyanúsítható, hogy vezető verőlegényként részt vett a februári budapesti embervadászatban. Emlékezetes: februárban a magyar fővárosban zömmel német szélsőbaloldaliak négy helyszínen nyolc embert vertek össze brutálisan, köztük lengyeleket, németeket és magyarokat csak azért, mert terepmintás ruhában voltak. A portál szerint Guntermann nyomravezetői díja tízezer euró. 

 

Borítókép: Gazdagréten is csoportosan támadt a brutális Antifa-banda (Forrás: Egy térfigyelő kamera felvétele)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.