Köves Slomó: Egy terrorszervezet takarózik a palesztinok ügyével + videó

A palesztinpárti tüntetések szervezői nem érzik illetékesnek magukat, ezért nem nyilatkoznak. Biztonságpolitikai szakértők szerint Nyugat-Európában rosszul döntöttek, amikor engedték, hogy hasonló demonstrációkat szervezzenek.

2023. 10. 20. 14:16
null
Budapest, Köves Slomó, ortodox rabbi, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége alternatívájának szánt, attól független Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség egyik alapítója, vezetője, az óbudai zsinagóga rabbija irodájában Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét elején brutális felvételek jelentek meg a belga sajtóban: a mobiltelefonnal készített videón egy narancssárga ruhába öltözött férfi látható, amint fegyveréből több lövést is lead. De nem ez volt az egyetlen, Európát ért terrortámadás, amióta a Hamász megtámadta Izraelt.

Nyugat-Európában közben rengeteg palesztinpárti tüntetést tartottak. Magyarországon is terveztek ilyen demonstrációt, azonban ezt betiltották.

 A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a szervezőket a témáról, akik azonban elzárkóztak az interjúadás elől, mondván, a jelenlegi konfliktusban nem illetékesek.

A nyugati biztonsági erők nyilvánvaló, hogy politikai utasításra, de rosszul döntöttek akkor, amikor ezeket a tüntetéseket engedélyezték

 – ezt már Horváth József biztonságpolitikai szakértő mondta a Magyar Nemzet stábjának. Szerinte a Nyugat-Európában történt támadások egyértelműen aggodalomra adnak okot.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, Köves Slomó szerint valójában egy terrorszervezet takaródzik a palesztinok ügyével.

 A nyugati világ nagy részét megtévesztik azzal, hogy a palesztinok mögé állnak be, mintha valamilyen emberjogi ügyet képviselnének, miközben nemcsak a zsidó civilek és Európában a zsidóság és a kereszténység tagjai ellen követnek el emberellenes bűnöket, hanem a saját polgáraik ellen is.

A témával részletesen foglalkozik a Hír Tv Célpont című műsora vasárnap este 20.10-től.

 

Borítókép: Köves Slomó ortodox rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője (Fotó: Teknős Miklós)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.