Lovas rendőrök csaptak le a kukoricásban megbújó migránsokra

Eredetileg a lakók szúrták ki a lopakodó migránsokat.

Forrás: police.hu2023. 10. 12. 18:54
Bordás József
Nyíregyháza, 2020. április 20. Bordás József rendõr fõtörzsõrmester, a Nyíregyházi Rendõrkapitányság lovas járõre néz be egy tanyára a Nyíregyházához közeli Felsõsimán 2020. április 20-án. A koronavírus-járvány miatt meghosszabbított kijárási korlátozás ideje alatt a Nyíregyháza környéki bokortanyákban élõk biztonsága érdekében rendszeresen tesznek látogatást a lovas járõrök és amennyiben valaki segítségre, ellátásra szorul, akkor közvetítenek az illetékes szervek felé. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernecebarátiból olyan bejelentés érkezett október 10-én, hogy a lakók migránsokat láttak a község határában lévő kukoricásban – adta hírül a Police.hu

Két lovas rendőr teljesített szolgálatot aznap, akik elindultak átfésülni a kukoricást, amelyben tizenöt főt találtak megbújva. 

A férfiakból és nőkből álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét és személyazonosságukat azonban nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Fotó: Police.hu

A feltartóztatott személyeket a lovas járőrök átadták a helyi rendőröknek, akik intézkedtek az illegális migránsok visszakíséréséről az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Készenléti Rendőrség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.