Márki-Zay pártja nem tart megemlékezést

A bukott miniszterelnök-jelölt a szélsőséges civilekhez csatlakozik.

2023. 10. 21. 12:37
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 23-án a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Néppárt nem tart központi rendezvényt – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint Márki-Zay Péter ehelyett úgy döntött, pártjával a szélsőséges civil szervezetek által szervezett tüntetést támogatják, mozgalmával 

csatlakozik Karácsony Gergelyhez, aki most azokkal készül megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról, akik az elmúlt évben ott álltak a jogellenes, rendbontással járó tüntetések mögött.

A fővárosi önkormányzat ugyanis egyik szervezője a Szabadság! Érted! elnevezésű rendezvénynek, de a rendezők között, a teljesség igénye nélkül, ott van a Tanítanék Mozgalom, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis, a PDSZ, az Igazgyöngy Alapítvány, a Nyomtass te is!, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, illetve a Roma Parlament. Csupa szélsőséges eszközöket használó, külföldről pénzelt szervezet, amely a kormányellenes demonstrációk éllovasa, így 

borítékolható, hogy a főváros október huszonharmadikai rendezvénye nem a megemlékezésről fog szólni, sokkal inkább egy újabb botrányos tüntetésről.

Úgy tudjuk, a Mindenki Magyarországa Mozgalom a Hősök terére hívta szimpatizánsait, illetve az aktivistákat tömörítő Kossuth körök tagjait, hogy onnan közösen vonuljanak át az Oktogonhoz, ahol többek közt Karácsony Gergely is felszólal. Információink szerint Márki-Zay arra kéri szimpatizánsait, mutassák meg, hogy szervezetük kiáll minden olyan kezdeményezés, demonstráció mellett, amely elősegíti a rendszerváltást és egy tisztességes Magyarország megteremtését.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, amikor Karácsony Gergely visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből  (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.