Nem kell börtönbe mennie annak a két férfinak, akik drogot adtak el az ablakon kizuhant 17 éves fiúnak + videó

Az ügyészség nem hagyja ennyiben, letöltendő börtönbüntetésért fellebbeztek.

2023. 10. 20. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a két férfit, aki 2020 márciusa és májusa között egymást segítve kábítószert árultak kábítószer-fogyasztóknak. Az ügyészség közlése szerint a munkát megosztották, a drogokat a fiatalabb vádlott szerezte be, míg azokat a társa személyes találkozók alkalmával adta át a vevőknek. Az ügyletekről feljegyzéseket is készítettek, hogy a bevétellel el tudjanak majd számolni egymást között. 

Az idősebbik vádlott 2020. május 9-én a VIII. kerületi Kálvária téren marihuánát, amfetamint és LSD-t adott át egy fiatalokból álló társaság egyik tagjának, aki húszezer forintot fizetett a tiltott szerekért. A társaság egy I. kerületi lakásban folytatta az estét, amely azonban tragikusan végződött: az egyik fiatal kizuhant a lakás ablakán, és később a kórházban életét vesztette. 

A dílerek telefonján számtalan fotót találtak az eladó drogokról. Forrás: Ügyészség

A rendőrség nagy erőkkel kereste a dílereket. A nyomozóknak sikerült elkapnia őket, a kábítószert átadó vádlott elfogásakor annak VIII. kerületi, majd a társa IX. kerületi lakásában kábítószereket, valamint nagy mennyiségű, a kábítószer csomagolásához használt műanyag tasakot, továbbá egy digitális mérleget találtak.

Az ügyészség a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta, a bíróság mostani döntése értelmében egyiküket két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette, társát egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását szintén felfüggesztette négy év próbaidőre.

Az ítélet ellen az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik majd.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.