Újabb állatkínzó kapott letöltendőt

Sokba került a férfinak az, hogy brutális módját választotta a kutyaugatás megszüntetésének.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt másodfokon egy év hét hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt felfüggesztett szabadságvesztés helyett a Szolnoki Törvényszék egy karcagi tenyésztőt – adta hírül a törvényszék. 

A tenyésztő hetven kiskutya hangszálát vágatta ki, hogy az állatok ne vagy csak halkan ugassanak.

Mint közölték, a 34 éves, büntetlen előéletű férfi kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozott. A vádlott azóta elhunyt édesanyjával, majd pedig egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton távolíttatta el az ebek hangképző szervét.
A férfit a Karcagi Járásbíróság március 8-án társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt egy év hét hónap börtönre ítélte, amit három évre felfüggesztettek. A férfi és védője tudomásul vette az elsőfokú bíróság ítéletét, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék szerdán meghozott másodfokú ítéletével az ügy jogerősen befejeződött – áll a közleményben.

Nem ez az első eset, hogy állatkínzásért jogerősen letöltendőre ítéltek valakit. Ahogy arról a Magyar Nemzet már cikkezett, egy debreceni férfi vasrúddal bántalmazta kutyáit. Az ebeket végül állatorvosnak kellett elaltatnia súlyos sérüléseik miatt. 

Mint arról lapunk már beszámolt, az utóbbi időben megszaporodtak a kutyák elleni támadások. Néhány héttel ezelőtt ismeretlenek Pécs környékén üvegdarabokat csomagoltak húsba és szórtak szét, ezzel veszélynek téve ki a négylábúakat. De nagy visszhangot kapott az a Borsod vármegyében történt eset is, amikor egy tenyésztő szíven szúrta a saját kutyáját. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.