Újabb földrengést mértek Magyarországon

Sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt.

Forrás: NOOL2023. 10. 22. 10:44
földrengés Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megremegett a föld Piliny és Egyházasgerge között, lakóházaktól távol, dombos-erdős területen – írja a Nógrád Vármegyei Hírportál.

Október 16-án délután négy óra után néhány perccel 1,4-es erősségű földmozgást mértek. A rengés epicentruma a Piliny és Egyházasgerge közötti területen volt – tudta meg a lap a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium weboldalán található, legutóbbi földrengéseket jelző térképről.

Forrás: Nool/www.seismology.hu

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a lap megkeresésére azt mondta, hogy az igazgatóság műveletirányító ügyeletére nem érkezett a földmozgással összefüggésben lakossági bejelentés. Információik szerint 

sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt.

Az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium ugyanazon a napon, október 16-án a közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy helyi idő szerint 6.23 perckor 2,8 magnitúdójú földrengés volt a Veszprém vármegyei Pápa közelében. 

A lakosság a Pápa környéki településeken érezte a földmozgást.

Az esetről a Magyar Nemzet is beszámolt.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, nem csak ezek a földrengések történtek októberben. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében földmozgást éreztek a helyiek, elárasztották az ezzel kapcsolatos posztok a közösségi oldalakat. Sárospatakról, Sátoraljaújhelyről és a Bodrogközből is többen jelezték, hogy megmozdult a szekrény, a csillár, és volt, aki alatt az ágy vagy a forgószék is imbolygott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.