Donáth Anna szerint Gyurcsány bedarálta az ellenzéket, és „a Momentum az utolsó mohikán”

A Momentum Mozgalom küldöttgyűlés tartott vasárnap, amelyen Donáth Anna erőteljesen nekiment a Demokratikus Koalíciónak és elnökének, Gyurcsány Ferencnek.

2023. 11. 12. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt évtizedekben a magyar választók hozzászoktak ahhoz, hogy politikusok hazudnak, és hülyének nézik őket – jelentette ki a párt Facebook-oldalára felöltött videójában a Momentum európai parlamenti listavezetője. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a legfrissebb közvélemény-kutatások alapján van oka a Momentumnak a DK miatt aggódni: Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb az ellenzéki mezőnyben, ugyanis rájuk a teljes népesség 12, a biztos szavazó pártot választók 19 százaléka szavazna. Emellett Gelencsér Ferenc pártja a Mi Hazánk Mozgalom mögött, alulról karcolja az öt százalékot.

Donáth Anna szerint azért nincs kormányváltás, és ezért nincs hitele ma az ellenzéknek. 

Az Index tudósítása szerint Donáth Anna úgy véli, ennek két oka van: az egyik a Fidesz, a másik pedig a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. A volt miniszterelnöknek több mint tíz éve volt tisztára mosni a saját nevét és hitelességét, azonban nemhogy a korábbi hibákért nem vállalják a felelősséget, de folyamatosan elkövetik ugyanazokat – hangsúlyozta a politikus, majd rámutatott: 

Hazugsággal kampányolnak, és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hitetik magukat. Ez a politikai szcéna a hazugság kultúrája.

Az ellenzéki összefogásról a tavalyi választások egyértelműen bebizonyították, hogy zsákutca – jelentette ki, majd rámutatott: – előbb a magunk oldalán kell politikai kultúrát – és generációt – váltanunk ahhoz, hogy az ellenzék alkalmassá váljék a kormányváltásra. Szinte ma tisztán látható, hogy a Demokratikus Koalíció jelenleg az ellenzéki térfélnek a gúzsba kötésén dolgozik. 

Aktív szerepet vállaltak a Jobbik feldarabolásában, elszívták a MSZP szavazóit, az LMP-t már saját KDNP-jükké tették. Budapesten pedig Karácsony Gergelyt is sarokba szorították.

– mutatott rá. 

Donáth Anna szerint új politikai kultúrára van szükség, ami visszaállítja a választók bizalmát. Hozzátette: nem szétverni akarják az ellenzéki együttműködést, hanem megújítani. 

A Momentum célja, a jövő évi önkormányzati választáson minden településen és minden budapesti kerületben egy közös ellenzéki jelölt álljon ki a Fidesz jelöltje ellen – jelentette ki a politikus, majd hozzátette: nem válnak cinkossá abban, hogy az ellenzék olyan közös jelölteket indítson, akik nem felelnek meg a kormányváltáshoz szükséges politikai kultúra minimumelvárásainak.

Borítókép: Donáth Anna (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.