Keletre vonul a honvédség, mozgásban a haderő

Dübörög a hadgyakorlat.

Forrás: honvedelem.hu2023. 11. 14. 11:52
honvédség, hadgyakorlat, adaptive hussars 23, tank, harckocsik Forrás: honvedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (Forward Land Force Battlegroup – FLF BG) közúti és vasúti átcsoportosítása a keleti országrészbe – adta hírül honlapján a honvédség.

Fotó: honvedelem.hu

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november másodikán jelentette be, hogy a Magyar Honvédség átfogó hadgyakorlatot tart Adaptive Hussars 23 elnevezéssel. 

Fotó: Vasadi Zoltán István ha.

– A legfőbb cél, hogy tesztelje az ország védelmi igazgatási rendszere és a Magyar Honvédség együttműködési képességét. Ennek érdekében a honvédség kijelölt állománya mellett több, hazánkba települt szövetséges katonai, illetve a védelemigazgatásban érintett több állami szervezet is részt vesz a gyakorlatban – mondta a tárcavezető.

Fotó: honvedelem.hu

Az Adaptive Hussars 23 gyakorlaton magyar oldalról körülbelül ötezer, köztük ötszáz tartalékos katona, továbbá több száz technikai eszköz gyakorlatozik a hét végéig az ország több pontján. A műveltbe hasonló létszámmal bevonják a helyi civil hatóságokat is. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: honvedelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.