Kétpárti szervezettel tárgyalt az Egyesült Államokban az Alapjogokért Központ

Izrael-barát szervezetek szerint Soros György csak akkor hivatkozik a származására, ha ezt bunkósbotként lehet használni ellenfeleivel szemben.

2023. 11. 26. 10:33
Izrael-ellenes tüntetők New York-ban (Forrás: X / Timcast)
Izrael-ellenes tüntetők New York-ban (Forrás: X / Timcast)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AIPEC (pártok felett álló, a legnagyobb amerikai–izraeli kapcsolatokat ápoló szervezet) elnökével is találkoztak – mondta el legutóbbi amerikai útjukról Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában. Ez egy kétpárti szervezet, ugyanolyan jó kapcsolataik vannak a kormányzó demokratákhoz, mint a republikánusokhoz. Magyarország és a magyar konzervatívok mindig kiálltak Izrael önrendelkezési joga mellett. Ez egy olyan közös pont a magyarok és amerikaiak között, ami felülírja a pártszimpátiát is, egy komoly együttműködésnek vagyunk most az előszobájában; nagyon nyitottak voltak arra, hogy az Alapjogokért Központtal, mint Magyarország képviselőjével egy hosszú távú együttműködést hozzanak létre – hangsúlyozta Törcsi Péter.

A nemzeti konzultáció kapcsán (a plakátokon most Alex Soros szerepel) Magyarországgal szemben megfogalmazott antiszemita vádakkal kapcsolatban az operatív igazgató elmondta: számos Izrael-barát szervezettel találkoztak, és érdekes módon nem ők hozták szóba Soros Györgyöt, hanem ezeknek a szervezeteknek a képviselői. Elmondták: 

Soros György a saját származására akkor hivatkozik, amikor ezt bunkósbotként lehet használni politikai ellenfeleivel szemben.

De amikor Sorosnak és szervezetének, az Open Societynek saját érdekei miatt a Hamászt vagy a gázai övezeti palesztinokat kell támogatnia, akkor Izraellel szemben, zsidó származása ellenére inkább a palesztinokat szokta támogatni.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szintén a delegáció tagja volt. Mint elmondta: a palesztinokat nemcsak Soros György támogatja, hanem sokan a nyugati világ lakói közül is. Ezt volt alkalma személyesen is megtapasztalni, egyik este belefutott New Yorkban a belváros közepén egy óriási palesztinpárti tüntetésbe. 

– Sem kellemes, sem megnyugtató élmény nem volt, többek között azt skandálták, hogy New York is Palesztina – jegyezte meg.

A bevándorlás olyan következményekkel jár, hogy újra megjelennek olyan jelenségek a nyugati világban, amelyekről azt gondoltuk, hogy már kivesztek, például az aktív antiszemitizmus – fejtette ki Szikra Levente. Az Izrael melletti kiállás és a palesztin terror elleni fellépés nemcsak az értékeink, de az érdekeink miatt is fontos – hangsúlyozta a vezető elemző.

Az adást is nézhetik, hallgathatják meg: 

Borítókép: Izrael-ellenes tüntetők New Yorkban (Forrás: X/Timcast)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.