Lecsapott a vihar, utcákon hömpölyög a víz

Az ország több pontján okoz komoly gondokat a sok csapadék.

Forrás: BEOL, HEOL2023. 11. 05. 22:45
Dover, 2023. november 2. A Ciarán névre keresztelt vihar által leszakított fatörzset távolítják el emberek egy útról Doverben 2023. november 2-án. Hollandiában narancsszínû riasztást adtak ki a térségre, míg Franciaországban több, mint egymillió ember maradt áram nélkül. MTI/EPA/Stuart Brock Fotó: Stuart Brock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több riasztás is befutott a Békés vármegyei katasztrófavédelemhez vasárnap kora délutánig – írja a Békés Vármegyei Hírportál. Gádoroson hatalmas faág dőlt lakóházra, Kunágota és Magyarbánhegyes között az útról kellett egy forgalmat akadályozó fát eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Szarvason szintén egy házat veszélyeztetett egy, a viharban megdőlt fa,

Gyulán pedig közterületen fák dőltek egymásra. Várszegi György, a Békés vármegyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: mindegyik helyszínen elvégezték feladatukat a tűzoltók, szerencsére egyik eset sem járt személyi sérüléssel.

 

Az utcán hömpölyög a víz

Az elmúlt napok heves esőzései a hevesi településeken próbára teszik a vízelvezetést. A Heves Vármegyei Hírportál egy olvasói képet is megosztott, amelyen jól látszik, hogy Tarnaszentmáriáról Verpelétre tartva rengeteg víz gyűlt össze az úton.

A csapadékmennyiségre és a megfelelő vízelvezetésre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Holló László, Markaz polgármestere is. A napokban lehullott száz millimétert meghaladó csapadékmennyiség telítette a talaj felső rétegét, és most nagy megterhelésnek van kitéve a csapadékelvezető rendszer. Arra kért mindenkit, hogy ellenőrizze a porták előtti árok állapotát, hiszen az előrejelzések további esőzésekre figyelmeztetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Stuart Brock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.