Százmilliós fejlesztés után is járhatatlan az óbudai Mátyáshegyi út

Milliókat költöttek Óbudán biciklis felfestésekre.

Forrás: Metropol2023. 11. 05. 21:58
Kátyú Forrás: Metropol/Fügedi Richárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óbudai Mátyáshegyi úton felezővonal nincs, de biciklisáv van: az útfejlesztés része volt egy százmilliós projektnek, amelynek keretében például forgalomlassító virágládákat helyezett el az önkormányzat az út egy szakaszán, illetve biciklisjeleket festett fel az út két oldalára írja a Metropol.

A lap szerint az út másik fele szűk, meredek és kanyargós. Két autó éppen csak elfér egymás mellett, ráadásul annyira töredezett, kátyús, hogy több gyengébben fogatott rendszámot egyszerűen leráz a járművekről az útburkolat.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

 

Pedig szóltak, hogy rossz a kivitelezés

Egy helyi lakos elmondta, hogy a projekt előtt utcagyűlésre hívták az önkormányzattól a lakókat. A gyűlésen többen is jelezték, hogy az utcának sokkal komolyabb gondjai is vannak, mint a virágláda és a biciklisjelek, ám ez nem érdekelte a városvezetést.

Hiába mondtuk, hogy az út alsó része járhatatlan, azt mondták, azzal most nem tudnak foglalkozni. Hát azóta se tudtak…

– idézte fel elkeseredetten a férfi.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

Borítókép: Kátyú az óbudai úton (Fotó: Metropol/Fügedi Richárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.