Prostitúcióra vettek rá egy szerelmes kislányt

A tizenöt éves lány nagyon vágyott a szeretetre, ezt használta ki a vádlott.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 21. 12:59
Depress,Beautiful,Asian,Prostitute,Sitting,On,Chair,In,Abandon,House.
1493348639 Fotó: Blanscape
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két férfi és egy nő egy 15 éves lányt arra vett rá, hogy Budapesten prostituáltként dolgozzon, az így keresett pénzét pedig adja át nekik. Az elkövetőket emberkereskedelem bűntettével vádolják – tájékoztat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 15 éves lányt a nagyszülei nevelték, középiskolai tanulmányai miatt hét közben kollégiumban tartózkodott, hétvégén pedig otthon. Családi körülményei miatt a sértett nagyon vágyott a szeretetre. A sértett 2022 júliusában megismerkedett a 18 éves vádlottal, akivel nagyon gyorsan szerelmi viszonyba került. Ugyanazon év október elejére a férfi elhitette a kislánnyal, hogy rendkívül szerelmes belé, és közös életet tervez vele Budapesten. Ennek hatására a sértett egyik nap úgy döntött, hogy nem megy a kollégiumba, hanem a barátjához szökött, akivel két nappal később már Budapestre utaztak azért, hogy ott éljenek – ismertetik a közleményben.

A vádlott szándéka az volt, hogy a kislányt rávegye arra, hogy prostituáltként dolgozzon, és ebből tartsa el őt

– hangsúlyozták

A vádlott szállást kért az unokatestvérétől, illetve annak élettársától Budapest belvárosában, majd azt mondta a sértettnek, hogy csak addig kell prostituáltként dolgoznia, amíg ő nem talál megfelelő munkát – tették hozzá.

A kislányról lenge ruházatban fotókat készített a vádlott, illetve annak unokatestvére és az ő élettársa, amelyek felhasználásával megpróbáltak szexhirdetést feladni az interneten, de nem jártak eredménnyel, ezért 

a vádlottak leküldték a lányt az utcára azért, hogy ott végezze a prostitúciót

– írták a közleményben. 

Ezen az éjszakán egy vendége volt a sértettnek, aki hatezer forintot fizetett neki, ami a vádlottakhoz került. Másnap egy újabb hirdetést adtak fel az interneten a vádlottak, melyen már nem a kislány fotói szerepeltek, hanem a női vádlottéi, majd a hirdetésre jelentkező férfi húszezer forintot fizetett a sértettnek a szexuális szolgáltatásért – tájékoztatott az ügyészség.

Amikor a sértett nagyszülei tudomást szereztek arról, hogy az unokájuk nem a kollégiumban tartózkodik, akkor keresni kezdték, mire a lány hazautazott a nagyszüleihez – közölték.

Az ügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével vádolja mindhárom vádlottat, mely bűncselekményért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint. A vádlottakat nem mentesíti a felelősség alól az sem, hogy a sértettel szemben erőszakot és fenyegetést nem alkalmaztak, mert már a prostitúcióra való rábeszélés is bűncselekmény – tájékoztattak..

Borítókép: illusztráció (Fotó: Blanscape)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.