Így támogatott kárpátaljaiakat az adventi időszakban a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász az adventi időszakban mintegy tíz tonna tartósélelmiszer-szállítmánnyal támogatta a Kárpátalján élőket.

2023. 12. 15. 6:33
null
Forrás: Katolikus Karitász
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katolikus Karitász az adventi időszakban mintegy tíz tonna tartósélelmiszer-szállítmánnyal támogatta a Kárpátalján élőket, december 14-én pedig a karácsonyi készülődés jegyében kétezer angyalbatyut, egy tonna szaloncukrot, kétszáz tartósélelmiszer-csomagot és kilencven kályhát vitt a térségbe – írták a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményben.

Fotó:  Katolikus Karitász 

Mint írták, a Katolikus Karitász karácsonyi segélyszállítmányai nem csak az ünnep szebbé tételét, hanem a tél átvészelését is segítik Kárpátalján. Adventben sorra szállították a tartósélelmiszer-szállítmányokat a szervezet teherautói, hogy a tíz tonnányi rakományt a határon túli településekre eljuttassák. December 14-i adományozó körútjuk első állomása Tiszakeresztúr volt, ahol névre szóló angyalbatyukkal személyesen ajándékozták meg az egyik menekültszálláson élő gyerekeket, akiket egy használaton kívüli iskolaépületben szállásoltak el a családtagjaikkal együtt, összesen százan. A következő állomás a Beregszászi „Pacsirta” Bentlakásos Óvoda volt, ahol a tizenhét kis lakó bájos karácsonyi műsorral lepte meg a vendégeket, majd boldogan vette át az ajándékdobozokat.

Fotó:  Katolikus Karitász 

Munkácsra érve a Karitász csapata élelmiszeradománnyal és kályhával látott el egy nagy szegénységben élő családot, ahol a jelenleg munkanélküli édesapa egyedül neveli négy gyermekét. Ezt követően a csapat a helyi líceum kollégiumában elhelyezett, 14 menekült családhoz kopogtatott be, akikről az élelmiszercsomagok átadásakor kiderült, hogy közülük többen mindenüket elveszítették a háborúban, így másfél éve kénytelenek ott lakni. Az utat a munkácsi Szent Erzsébet Szeretetkonyhán zárta a Karitász, ahol sajtótájékoztatót tartottak.

A Katolikus Karitász egész évben örömmel fogadja, ha valaki támogatni kívánja a mélyszegénységben élőkért, idős, beteg emberekért, fogyatékossággal élőkért, szenvedélybetegekért, kisebbségekért vagy katasztrófahelyzetekben végzett munkájukat. A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni segítségnyújtáshoz, valamint a www.karitasz.hu oldalon online adományozási lehetőség is van.

Borítókép: A Katolikus Karitász támogatása (Fotó: Katolikus Karitász)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.