Ma éjszaka és holnap havazás várható, a közútkezelő megkezdte a megelőző sószórást

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján péntek estétől szombat estig az ország északi területein kisebb-nagyobb havazás várható, megkezdődtek a megelőző sószórási munkák - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2023. 12. 22. 20:41
Mezõkövesd, 2015. január 2. A közútkezelõ munkagépe az M3-as autópálya balesetek miatt lezárt felhajtójánál, Mezõkövesd határában 2015. január 2-án. Több baleset is történt az autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, a helyszínelések és a mûszaki mentések idejére lezárták a sztráda Nyíregyháza felé vezetõ sávjait. MTI Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint péntekről szombatra virradóra nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amelyből

a Dunántúli-középhegységben, Budapest tágabb térségében, az Északi-középhegységben és északkeleten havazás várható.

Elsősorban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében várható majd magas víztartalmú vizes, úgynevezett tapadó hó, a legtöbb a magasabb hegyvidéki területeken hullhat majd – írták.

Hozzátették:

szombaton ismét szeles időjárás várható, a Dunántúli- és az Északi-középhegységben óránkénti 70-80 kilométeres széllökésekre lehet majd számítani.

Szombaton többfelé kifehéredhet a táj, de csak átmenetileg – hangsúlyozta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-bejegyzésében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési vagy a viharos időjárási miatti beavatkozásokat

– olvasható a közleményben, amelyben kiemelték, hogy első körben a gyorsforgalmi-, majd a fő-, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a munkálatokat.

A szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan és körültekintően vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az Útinform oldalán.

Borítókép: A közútkezelő egyik munkagépe (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.