Megvédtük a szuverenitásunkat, előreléptünk gazdaságilag

A mögöttünk hagyott évben a globalista baloldal már teljesen nyíltan, minden álcát félretéve próbált keresztbe tenni hazánknak, s ebben az aknamunkában leplezetlenül vett részt a hazai baloldali ellenzék. A nyomásgyakorlás a nekünk jogosan járó uniós pénzek visszatartásában, a pénzügyi zsarolásban is megnyilvánult, ám az ország időközben annyira megerősödött, hogy nem járhattak sikerrel a velünk ellenséges erők. Brüsszel és Washington presszionáló, nemzetellenes kísérletei nem voltak eredményesek. Ennek az országvédő és -építő küzdelemnek az állomásaiba nyújthat betekintést időrendi összeállításunk.

2023. 12. 30. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 1.:
Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjében arról szól: most nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el. Most tudunk tenni azért, hogy a legmagányosabbak is érezzék: nincsenek egyedül. Kifejti, a nehézségek nem szűnnek meg egy csapásra újévkor, ám erős, küzdő, válságálló nemzet vagyunk, kemény fából faragtak minket.

Január 7.:
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója bejelenti: Magyarországon voltak a legalacsonyabbak az energiaárak az egész Európai Unióban az év végén.

Január 14.:
A kormány a közösségi oldalán közzéteszi a tavaly meghirdetett nemzeti konzultáció eredményeit. Eszerint 1,389 millió magyar állampolgár vett részt benne, s majdnem teljes, 97 százalékos lett az elutasítása a kierőszakolt, súlyos károkat okozó, brüsszeli Putyin-ellenes, ám hatásában az oroszokat erősítő szankcióknak.

Január 20.:
Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője kezdeményezi a parlamenti nemzetbiztonsági bizottságban az ellenzék külföldi választási finanszírozásáról szóló jelentés nyilvánosságra hozatalát. Mint közli: még több pénz érkezhetett a baloldali pártokhoz, mint amit eddig gondoltak. Január 25-én már megtörténik a közzététel, a Nemzeti Információs Központ tájékoztatójából – amit a nemzetbiztonsági bizottság honlapján publikálnak – kiderül, hogy a korábban ismertnél is több, négymilliárd forintot meghaladó összeget utalt Magyarországra a Korányi Dávid volt főpolgármesteri főtanácsadó vezette Ac­tion for Democracy.

Február 3.:
A brit globalista The Economist kimutatja, hogy tovább erősödött a demokrácia Magyarországon 2022-ben – teszi közzé a Hvg.hu. Az uniós tagállamok közül megelőzzük Bulgáriát, Horvátországot és Romániát, az összesített világranglistán pedig az 56. helyet foglaljuk el.

Február 7.:
Karácsony Gergely főpolgármester erélyesebb fellépést követel Magyarországgal szemben, s megbüntetésünket kéri az általa is szervezett brüsszeli konferencián. Ugyanitt a francia Gwendolyn Delbos-Corfield szélsőséges zöldpárti európai parlamenti képviselő, aki a hazánkat elítélő bizottságot vezette és a minket rágalmazó jelentést jegyezte, az oroszoknak való szivárogtatással rágalmazza meg hazánkat. Szerinte veszélyt jelentünk az EU-ra.

Február 13.:
Kiderül, hogy német és magyar antifások támadtak meg kíméletlen brutalitással jobboldalinak vélt járókelőket Budapesten a február 11-i, úgynevezett becsület napja előtti egy-két napban. Egy magyar részt vevő nőt is őrizetbe vesznek, aki a Jámbor András párbeszédes parlamenti képviselő nevével fémjelzett, Antifa-szövetséges Szikra mozgalomhoz tartozik. Később szabadon bocsátják, mivel élettársa alibit biztosított neki, azonban kiderül, hogy ez az illető szadista pedofil felvételek tömegét tárolta a laptopján. A jelenetek részben a Szikra Mozgalomhoz tartozó nő lakásán készültek. Feltehetően mindezek közrejátszanak abban, hogy az élettárs furcsa rituálé részeként öngyilkosságot követ el. Jámbor András nem hajlandó a mozgalmához köthető botrányok, bűncselekmények miatt felelősséget vállalni. Sőt mozgalmi kolléganőjét kiengedése után beviszi az Országházba és mártírnak állítja be, a kabinetet támadva.

Február 18.:
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelőjén a Várkert Bazárban arról beszél, hogy a rendszerváltozás óta 2022 volt a legnehezebb, de 2023 lesz a legveszélyesebb év. Kifejti: az utóbbi tíz év fáradságos volt, de megérte, kiderült, hogy van értelme az erőfeszítéseknek. Ezért kaptak tavaly áprilisban is kétharmadot, holott az egész baloldal összefogott ellenük. Soros Györgyék is hiába gurítottak ide négymilliárd forintot, mert pórul járnak. Arról is beszél: nem engedünk békepárti álláspontunkból, pedig Brüsszelből segítség helyett csak szankciók jönnek.

Március 15.:
Orbán Viktor kiskőrösi ünnepi beszédében kiemeli: minden magyarban ott van egy kis Petőfi, és Petőfiben ott van minden magyar. Tartozunk Petőfinek, ezért sohasem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a kezünkből. A baloldali pártok lényegében nem ünnepelnek. Az úgynevezett szabadságmenetet megtartják Budapesten, gyér részvétellel és Karácsony Gergely üres, semmitmondó, ám a kormányt hevesen támadó beszédével. Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára demonstratíve egy színpadon szerepelnek. Dobrev színpadiasan magához szorítja a plénum előtt Ráczné Földi Juditot, akit férje az országgyűlési képviselői eskütételét követően zavarba ejtően hosszan ölelgetett pártelnöki meleg gratuláció címén.

Március 22.:
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter visszautasítja az amerikai külügyminisztérium rólunk szóló rágalmazó emberi jogi jelentését. Szerinte felháborító, hogy a washingtoni külügy más országok belügyeivel foglalkozik, s egyoldalú értesülések alapján minősít. David Pressman budapesti amerikai nagykövet emiatt a kommunizmus alatti Kremlhez hasonlítja a magyar kormányt.

Március 31.:
Megszavazza az Országgyűlés a békepárti határozatot. A Gyurcsány Ferenc vezette DK majdnem egységesen nem nyom gombot, 24-en, a Momentum, a Párbeszéd és a Mi Hazánk jelen lévő képviselői a nem gombot nyomják meg, ezzel elutasítva a mielőbbi fegyverszünet s a béke szorgalmazását.
Március 31.:
Gyurcsány Ferenc DK-elnök vehemensen nekimegy Karácsony Gergelynek a Spirit FM-en, amiért a főpolgármester szerinte nem hajlandó teljesíteni hazafias kötelezettségét, amikor nem támadja elég erőteljesen az Orbán-kormányt, azaz „ebbe a küzdelembe nem viszi bele az egész várost”. A volt miniszterelnök úgy fogalmaz: rá kell ébreszteni a főpolgármestert, hogy rossz úton jár. Karácsony ezek után még feljebb csavarja a kormányellenes hangerőt, ezáltal még buzgóbban igyekszik megnyerni Gyurcsány jóindulatát.

Április 4.:
Gyurcsány Ferenc elhenceg azzal egy rádióinterjúban, hogy ő és Brüsszel a kormány politikája miatt támadnak minket és nem adnak pénzt. Úgy fogalmaz: „valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha felszámoljátok a NER-t”.

Április 7.:
Kiderül, hogy David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete együtt széderestezett az általa meghívott Gyöngyösi Márton Jobbik-elnökkel, aki évekkel ezelőtt listázni akarta az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjait, máskor pedig becsmérlő kontextusban emlegette a holokausztot.

Április 19.:
Karácsony Gergely gyakorlatilag csődöt jelent Budapesten, kiderül, hogy ezek szerint elköltötte a több mint 214 milliárd forintot, amit az előző főpolgármester, Tarlós István hagyott rá.

Április 28–30.:
Ferenc pápa másodszor is hazánkba jön, s ezzel Olaszországon kívül mi vagyunk az egyedüli állam, ahová kétszer is ellátogat. A szentatya megköszöni, hogy befogadtuk az ukrajnai menekülteket. A magyar kormány családbarát politikáját maximálisan támogató pápa arról beszél, hogy párhuzam van a kommunizmus és a belőle átalakuló konzumizmus között. Mindkét izmus közös vonása a szabadság hamis képzete. A kommunizmus olyan „szabadság” volt, amit rákényszerítettek az emberekre, s amelyben mások döntöttek, a konzumizmusé pedig hedonista, önelégedett „szabadság”, amely a fogyasztás és a tárgyak rabszolgáivá tesz bennünket.

 

Május 3.:
Erőszakos, a pedagógusokra hivatkozva szervezett balos tüntetés a budai Várban. Május 10-én aztán újabb agresszív kerítésbontó demonstrációt csapnak a karmelita udvarnál, de már nagyon kevesen vannak. A tendencia amiatt is figyelemre méltó, mivel már május elsején negatív szenzációt kelt, hogy a baloldal alig tudott majálist tartani, nyilvánvalóan érdeklődés hiányában.

Május 4–5.:
Ismét Budapesten rendezik meg a konzervatív világseregszemlét, a ­CPAC-et, amelynek a mottója: Együtt erő vagyunk! Orbán Viktor felszólalását úgy kezdi: „Köszöntöm a szabad világ védelmezőit Budapesten!” Szerinte azért sereglik hazánkba a konzervatív világ, mert Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik, s ahol nemcsak beszélnek a progresszív liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csinálták azt. Kiemeli: biztos benne, hogy ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem volna háború Ukrajnában.

Május 10.:
Milliárdos vagyont foglal le a NAV Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő uniós pénzeket elcsaló, botrányos családi cégügyében.

Május 15.:
Újabb tényfeltáró bizottság érkezik az Európai Parlamentből Budapestre. Felháborítóan viselkednek a magyar képviselőkkel, állami és más szervezetekkel. Május 18-án Daniel Freund magyargyűlölő EP-képviselő nyíltan kijelenti, hogy ha nem engedjük a migrációt, a gendert és a háborút, akkor nincs money, azaz pénz sem.

Június 7.:
Soros György új cikkében a hatalmas emberáldozattal járó orosz–ukrán háború folytatása mellett érvel, és azt mondja, nem számít, mennyien halnak meg. Szerinte sokkal jobb a végeredmény a vártnál.

Június 20.:
Karácsony Gergely bejelenti az április 21-én meghirdetett úgynevezett lakógyűlése eredményeit: marad az autók kitiltása a Lánchídról a lakosság mintegy hét százalékának állítólagos voksa alapján. Érdekesség, hogy csupán 136 ezren vettek rajta részt állítása szerint. A főpolgármester azóta mégis úgy hivatkozik rá, mintha a budapestiek döntő többsége sorakozott volna föl mögötte, holott még a 14 évesek is szavazhattak, s kizárólag a kormányt rágalmazó, elítélő válaszok voltak benne.

Június 28.:
Karácsony Gergely azt nyilatkozza: adományládákban gyűlt össze 500 millió forint a 99 Mozgalmának. Semmilyen fotóval, felvétellel nem tudják bizonyítani, hogy létezett akár egyetlen ilyen ládika is. Ennek ellenére azóta is kitart a senki által komolyan nem vett állításához. Ettől függetlenül június 29-én Karácsony nem engedi a közgyűlésben a vizsgálóbizottság megalakítását.

Július 22.:
Orbán Viktor a tusnádfürdői szabadegyetemen arról beszél: az Európai Unió elvetette a keresztény örökséget, lakosságcserén munkálkodik és LMBTQ-hadjáratot folytat. Mint hangsúlyozza, ma a nyugati értékek három dolgot jelentenek: migrációt, LMBTQ-t és háborút. Ezeket nem kell rossz színben feltüntetni – rossz színben vannak maguktól is.

Július 26.:
A főpolgármester bejelenti: felemelik a BKK-jegyek árát.

Július 31.:
Az ellenzék sincs ott teljes létszámban a rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet ők hívattak össze. Helyette a DK-sok törzsmagja a Balatonnál nyaral.

Augusztus 13.:
Lapunk megírja, hogy Karácsony Gergelyék pártalapítványa az akkumulátorgyárak, s ezen keresztül a környezetbarát elektromos autók előállítása ellen kampányol. A hazai álzöldpártok, a Párbeszéd és az LMP párt­alapítványai, a Megújuló Magyarországért és az Ökopolisz ugyanis olyan aktivistaképzőt támogatnak az Európai Parlament pénzéből, amely a magyarországi akkumulátorgyárak ellen hangolja a fiatal generációkat. Az unió­ban ilyen módon akarják megakadályozni a magyar gazdaság fejlődését, hisz az akkumulátorgyárak építése egész Európában a legkívánatosabb, Brüsszel által ösztönzött projekt. A hazai baloldali pártok a külföldi érdekek mentén ezért hergelnek az akkumulátorgyárak építése ellen, alaptalan félelmeket gerjesztve a lakosságban. Ugyanilyen okokból támadják az atomenergia fokozottabb felhasználását, az atomerőművek fejlesztését. Ebbe a sorba tartozik a vendégmunkások alkalmazása elleni demagógia is.

Augusztus 15.:
Biciklisfelvonulással ünneplik meg a forgalmat blokkoló, állandó dugókat okozó kerékpársávokat és a pluszakadályt jelentő, a kerékpárosok védelmére sem alkalmas Karácsony-karókat, amelyeket a főpolgármester minden szakmai egyeztetés nélkül bevezetett és tovább terjeszt.

Augusztus 19.:
A budapesti atlétikai világbajnokság megnyitója Novák Katalin beszédével.

Augusztus 27.:
Sebastian Coe, az atlétikai világszövetség elnöke a zárónapon lenyűgözőnek nevezi a vb-t, és arra biztat, hogy pályázzuk meg az olimpiát.

Augusztus 30.:
Tucker Carlson, az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb, legnépszerűbb médiaszemélyisége harmincperces interjút készít Orbán Viktorral, amit csak aznap estig majdnem nyolcvanmil­lióan, majd több mint százmillióan néznek meg. A magyar miniszterelnök többek között arról beszél, hogy az orosz–ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van.

Augusztus 31.:
Alexander Soros, a Soros-birodalom névleges új vezetője bejelenti, hogy egyáltalán nem vonulnak ki Európából, és még több pénzt küldenek Közép-Európába. Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke David Pressman amerikai nagykövet rezidenciáján jár látogatáson, valójában eligazításon.

 

Szeptember 1.:
A Moody’s továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot.

Szeptember 14–16.:
Ismét megrendezzük a demográfiai csúcsot, amelyen Novák Katalin megnyitójában kijelenti: a családpártiság legyen nemzeti minimum. Hozzáteszi, ma a családok szabadságharcát vívjuk. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök arról beszél, óriási harc, hogy megvédjük az emberiséget, a jogainkat, a nemzetet, a családunkat. Az a cél, hogy pozitív kulturális változás induljon el. Orbán Viktor bejelenti, hogy a háromgyermekes anyáknak is adómentességet szeretnének bevezetni.

Szeptember 15.:
Egy csekély létszámú, diáktüntetésnek nevezett megmozduláson a Hír TV stábjával szemben fenyegetően lépnek föl, s agresszívan akadályozzák a munkavégzésben.

Szeptember 20.:
Az OTP feljelentést tesz Karácsony Gergely mozgalmának több mint gyanús pénzbefizetései miatt. Szeptember ­21-én pedig már az az új fejlemény, hogy a NAV is nyomoz Karácsonyék ügyé­ben. Perjés Gábor, a pénzt ropogós új, néhol összetapadt euró- és angolfont-bankjegyekben a bankba szállító párbeszédes önkormányzati képviselő hamis vagyonnyilatkozatai ügyé­ben is nyomozást indít a NAV. November elején Tordai Csabánál, a főpolgármester főtanácsadójánál is bizonyítékokat foglalnak le a hamis jegyzőkönyvek miatt.

Szeptember 25.:
Az országgyűlési ülésszak nyitányán a miniszterelnök előre megmondja: hazánk ellenfelei, a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokratapártiak ősszel egyszerre fognak fellépni ellenünk a követeléseikkel. Ezeket azonban nem fogadjuk el, mert nem fogadhatjuk el, ahová terelni akarnak bennünket – a Gyurcsány-korszakba. Kifejti, Magyarország politikailag elég stabil, gazdasága elég erős, hogy letörje az inflációt, megvédje a nyugdíjakat, a fizetéseket és a munkahelyeket, és a jövő évtől ismét jelentős gazdasági növekedést érjen el. Hangsúlyozza, megszorításokról pedig szó sem lehet.

Október 2.:
Karikó Katalin kutatóbiológus kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat.

Október 3.:
Krausz Ferenc fizikus nyeri el az idei fizikai Nobel-díjat.

Október 5.:
Mártha Imre gyurcsányista, luxusüdüléseiről, luxusautóiról és floridai luxusingatlanairól hírhedt fővárosi közműcégvezér is hatalmas prémiumot kap Karácsony Gergelytől. Október 11-én napvilágra kerül, hogy a főpolgármester a nyáron két nap alatt titokban csaknem háromszázmillió forint jutalmat osztott szét fővárosi cégvezetőknek.

Október 23.:
Orbán Viktor ünnepi beszédében Veszprémben elmondja, a magyar nemzet életstratégiájának a lényege, hogy minden megszálló birodalom sírjánál ott vagyunk. Hangsúlyozza: a történelem ismétli önmagát, ám Brüsszel szerencsére nem Moszkva. A különbség az, hogy míg Moszkva amit fütyült, azt kellett táncolni, addig ha Brüsszel fütyül, arra nem kell táncolnunk. A Szovjet­unió reménytelen volt, míg az unió nem az. Emlékeztetett rá, lesznek még európai uniós választások. Eközben Gyurcsány Ferencék felháborí­tóan hazug videót tesznek közzé arról, hogy ők ’56 örökségének valódi őrzői.

Október 25.:
Az Országgyűlés elfogadja a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló határozatot. Az ellenzék nagy része is megszavazza, ketten voksolnak nemmel, négyen tartózkodnak, a Momentum pedig nem vesz részt a szavazáson.

Október 25.:
Csák János kulturális és innovációs miniszter bejelenti a Kormányinfón a csok pluszt. Egy gyermek után 15 millió, kettő esetében harmincmillió, három esetén ötvenmillió forint hitel igényelhető háromszázalékos kamattal.

 

Október 27.:
Orbán Viktor brüsszeli útja után meghirdeti az újabb nemzeti konzultá­ciót. November 16-án Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról tájékoztat, hogy elkezdődött az állampolgárokkal való konzultációs párbeszéd. Brüsszel és a globalista baloldal ezt is megtámadja, és hazugsággal vádolja a magyar kormányt – ténybeli alátámasztás nélkül. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár november 21-i válaszbejegyzése szerint a jelen konzultáció középpontjában az ország szuverenitásának védelme áll. A kérdések hazánk gazdaságát és biztonságát érintik, ki lehet állni az EU mai vezetése által támadott rezsicsökkentés és kamatstop mellett, s el lehet utasítani a brüsszeli migrációs terveket, valamint Ukrajna további felfegyverzését.

Október 30.:
Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejelenti, hogy nyilvánosságra hozzák a háborús állapotokhoz hasonló déli határhelyzetről szóló titkosszolgálati jelentést.

November 7.:
Arról ad tájékoztatást Orbán Viktor a T. Házban, hogy összességében egymillióval többen dolgoznak ma az országban, mint 2010-ben. A baloldal folyamatosan illúziónak nevezte a 2010-ben meghirdetett célkitűzést. A kormányfő azt is elmondja: csak annyi vendégmunkás jöhet hazánkba, amennyi betöltetlen álláshely van.

November 9.:
A Kormányinfón bejelentik: sikerült elérni az egy számjegyű inflációt. Sem a háború, sem a szankciók, sem pedig az uniós pénzek visszatartása nem tudta ezt az eredményt megakadályozni.

November 18.:
A Fidesz kongresszusán megerősítik pártelnöki tisztségében Orbán Viktort, aki elmondja: jogilag nem hazaárulás, de akkor sincs rendben, hogy a baloldal büntetlenül eladhatja magát külföldieknek. Arról is szól: Magyarország ellenáll a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, a migrációnak, a genderpropagandának, Ukrajna előkészítés nélküli uniós tagságának, a kommunista tüneteket mutató zöldideológiáknak, a Brüsszelből és Washingtonból támadó Soros-birodalomnak. Leszögezi, Magyarország minden erővel megvédi magát.

November 26.:
Kiderül, hogy a Katona József Színház a DK-tagoknak kedvezményesen ad színházjegyet.

November 30.:
A Mandiner feltárja, hogy a Soros György által finanszírozott Amnesty International igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére, Vig Mór az elfogott számlagyáros jogász. A következő hetekben kiderül, hogy egy egész sor súlyos bűncselekmény köthető a hazánk lejáratásában, rossz, korrupt színben való feltüntetésében élenjáró szervezet vezetője fivérének nevéhez. A baloldali lapok nemigen adnak hírt a botrányról, vannak orgánumok, amelyek egyetlen szót sem közölnek róla.

December 1.:
Orbán Viktor hatszázalékos nyugdíjemelést jelent be 2024 januárjától.

December 6.:
Az Állami Számvevőszék hatalmas, ötszázmillió forintos büntetést ró ki a több mint négymilliárd forintnyi külföldi illegális kampánypénz elfogadása miatt a baloldali pártokra.

December 8.:
Varga Mihály pénzügyminiszter bejelenti, hogy a nagy hitelminősítők bizalma töretlen. Az egyik legnagyobb cég, a Standard & Poor’s is csatlakozott ugyanis a Fitch Ratingshez és a Moody’shoz és továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot.

December 10.:
Az Alapjogokért Központ felmérése szerint a magyaroknak már a kétharmada utasítja el a pártok külföldi finanszírozását.

December 12.:
Elfogadják az Országgyűlésben a szuverenitásvédelmi törvényt. A baloldali ellenzék most sem adja szavazatát a jogszabályhoz. Holott a törvény az általuk alaptalanul, de szívósan feltételezett, esetleges túlzott kínai és orosz befolyás ellen is alkalmas hatékony szervezetként működhetne. Kocsis Máté még november 18-án fejtette ki, hogy három év börtön is járhat a külföldi kampánypénz elfogadásáért.

December 13.:
Mégis kaphatunk tízmilliárd eurót az uniós kohéziós pénzekből, amit eddig az Európai Bizottság visszatartott. December 28-án Varga Mihály bejelenti: háromszázmilliárd forint uniós forrás, 779,5 millió euró már megérkezett.

December 14.:
Orbán Viktor az EU-csúcson azt a megoldást választja, hogy nem akadályozzuk meg, hogy a többi tagállam elfogadja az Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak a megkezdéséről szóló előterjesztést, ezért a szavazás idejére kivonul a teremből.

December 21.:
Hagyományos módon ismét Orbán Viktor tartja az év utolsó Kormányinfóját, amelyen több mint két órán keresztül válaszol a hazai és nemzetközi sajtó képviselőinek kérdéseire.

December 26.:
Karácsony szokásos trágárkodásával, nevetgélve beismeri az ATV-ben, hogy a főváros pénzügyi helyzete a „béka s…gge” alatt van. Vagyis ismét csődöt jelent.

December 27.:
Karácsonyék kétmilliárd forint uniós pénzt buktak el a fel nem használt kerékpáros-fejlesztéseken, s a kormánytól 2019-ben kapott nyolcszázmillió forintot sem sikerült felhasználniuk, mint azt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár közli lapunkkal.

Borítókép: Orbán Viktor nemzetközi tekintélye révén érvényesíteni tudta az ország érdekeit az Európai Unió vezető politikusaival szemben (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.