A hétvége nem sok jót ígér, jön az újabb havazás + videó

Hazánk nagyobb részén pénteken marad a túlnyomóan borult, párás idő.

Forrás: MET, MTI2023. 12. 08. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás idő. Főként a Dunántúl nyugati részén, illetve északkeleten lehet szakadozottabb, kevesebb a felhőzet.

Az éjszaka képződött zúzmarás köd helyenként tartósan megmaradhat. Némi napsütés így legfeljebb csak kevés helyen lehet.

Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat.

A Dunántúl északnyugati részein megélénkülhet a délkeleti szél – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 2 fok között alakul. A napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő. Késő estére mínusz 6 és plusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Milyen idő lesz hétvégén?

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult, sokfelé párás, foltokban ködös időre van kilátás. Csak kevés helyen szakadozik fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Gyenge marad a légmozgás, csupán Sopron környékén élénkül meg a délkeleti szél. Hajnalban többnyire mínusz 6 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a havas, szélcsendes vidékeken hidegebb lesz. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap vastagabb frontfelhőzet vonul át nyugatról kelet felé. Mögötte délután, este nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Több helyen várható csapadék:

az ország északi felén havazás, havas eső, déli felén havas eső, eső lesz a jellemző. Főleg hajnalban és este néhol ónos eső is lehet,

és ködfoltok is képződnek. Helyenként megélénkül a déli, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 7 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton mérhetik a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.