Orbán Viktor felszólal a parlament ülésén

A Magyar Nemzet élőben tudósít a miniszterelnök felszólalásáról.

2023. 12. 13. 6:52
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 6. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 6-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslatot tárgyalja szerdán az Országgyűlés, amely elfogadhat több mint húsz előterjesztést is.

A parlamenti honlapon olvasható napirend szerint a kilenc órakor kezdődő ülésen arról tanácskoznak majd, hogy Ukrajna uniós csatlakozásához az előfeltételek nem teljesültek.

Az uniós tagállamoknak mindenekelőtt stratégiai vitát kell folytatniuk arról, hogy milyen viszonyra törekszik az Európai Unió Ukrajnával, és egy esetleges ukrán tagság milyen hatással lenne az Európai Unió költségvetésére, kohéziós és agrárpolitikájára

– érvelnek az előterjesztők.

Az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről című határozati javaslat vitájában Orbán Viktor is felszólal.

A miniszterelnök felszólalásáról a Magyar Nemzet a honlapján élőben, folyamatosan frissülő tudósításban számol be.

Az Országgyűlés döntést hoz több mint húsz előterjesztésről, köztük a gyermek után járó pótszabadság biztosításának feltételeiről, a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló törvényjavaslatokról, továbbá arról az indítványról, amelynek alapján január 1-jétől létrejön a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium.

 

Borítókép: Orbán Viktor az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.