Edina 2024. február 26.
logo

Összeférhetetlenség merült fel Miskolc holdingjánál, belső vizsgálat indult

Magyar Nemzet
Forrás: BOON
2023.12.02. 16:27
Összeférhetetlenség merült fel Miskolc holdingjánál, belső vizsgálat indult

Több esetben is összeférhetetlenség gyanúját fedezte fel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, és közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miskolc Holdig Zrt.-hez, emiatt a vállalat belső vizsgálatot indított – adta hírül a lap. A Boon.hu figyelmét az keltette fel a közpénzekkel gazdálkodó cégnél, hogy

a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint Iván Tamás, a vállalat igazgatósági tagja és Kovács Zoltán, a cég felügyelőbizottságának tagja tulajdonostársak lehetnek egy ingatlanfejlesztő társaságban.

A lap arra volt kíváncsi, hogy a vállalat szerint nem áll-e fenn összeférhetetlenség az esetükben, és nem tartják-e aggályosnak, hogy egy profitorientált gazdasági társaságban tulajdonostársak az érintett tisztségviselők. Iván Tamás esetében az a kérdés merült fel, hogy juthatott-e pozíciójából fakadóan olyan információkhoz, amelyeket a saját cége érdekében is felhasználhatott.

Ugyancsak a nyilvánosan elérhető céginformációk alapján Vojtilla László, a Mivíz Kft. ügyvezetője is érdekelt lehet az ingatlanfejlesztő cégben. Az ő esetében is arra volt kíváncsi a Boon.hu, hogy fennáll-e az összeférhetetlenség.

Cserni Gabriella, a Miskolc Holding Zrt. adatvédelmi felelőse arról tájékoztatta a vármegyei hírportál szerkesztőségét, hogy

a felvetett összeférhetetlenség vizsgálatára Iván Tamás igazgatósági tag, Kovács Zoltán felügyelőbizottsági tag és Vojtilla László a Mivíz Kft. ügyvezetője tekintetében a Miskolc Holding Zrt. vizsgálatot folytat le.

Válaszában leszögezte: ennek lezárásáig a felvetett kérdések tekintetében nem áll rendelkezésre közérdekű adat, ezért a közérdekű adatigénylésre nem áll módjukban válaszolni.

Borítókép: A Miskolc Holding Zrt. tagja, az Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. épülete (Fotó: Észak-Magyarország/Boon/Kozma István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.