Túlnyomóan napos időre lehet számítani, északon azonban ködös marad az idő

Jelentős hőmérséklet-különbség alakul ki az ország különböző tájain.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 12. 29. 6:30
null
Cered, 2023. október 18. Ködös táj Cered közelében 2023. október 18-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Északon ködös, az ország többi részén viszont naposabb időre lehet számítani pénteken – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A köd, illetve a rétegfelhőzet várhatóan csak lassan zsugorodik, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön lehetnek akár egész nap borult, ködös tájak. Másutt ugyanakkor fátyolfelhős, napos idő lesz. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet délután a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8, a napos vidékeken jobbára 9 és 15 fok között valószínű.

 Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

A köd és a rétegfelhőzet estére ismét terjeszkedik, leginkább az ország északi felén. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő.

Az év utolsó hétvégéjére marad a mostani időjárás. hazánk egy anticiklon peremén helyezkedik el, frontmentes idő lesz. Az északi részeken maradhat meg tartósabban a köd, a rétegfelhőzet, a déli, délnyugati tájakon azonban napos időre számíthatunk év végéig – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.

A hőmérséklet a borult területeken jellemzően 3, 6 fok körül, míg a napos részeken döntően 10 fok fölött alakul.

Változás majd csak újévkor, hétfőn várható, ekkor ugyanis hidegfront érkezik

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.