Brutális vasutassztrájkra készülnek Németországban, a magyar utasokat is érintheti

Jelentős fennakadásokra és hosszabb eljutási időkre kell számítani, a MÁV több lehetőséget is ajánl azoknak, akik a sztrájk ideje alatt utaznának Németországba.

Forrás: MÁV2024. 01. 22. 16:46
null
Köln, 2018. július 31. Szerelemlakatok a kölni Hohenzollern hídon 2018. július 31-én. A Deutsche Bahn német vasúttársaság el akarja távolítani a kerítésekre akasztott több mint 40 tonnányi lakatot, mert azok az áthaladó vonatoktól berezegnek, és ledörzsölik a kerítések rozsdásodást gátló bevonatát, emiatt pedig meg kell újítani a korrózióvédelmet. A hidat üzemeltetõ vasúttársaság a következõ három évben tervezi eltávolíttatni a veszélyforrássá vált lakatokat. (MTI/EPA/Sascha Steinbach) Fotó: Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban január 24-én, szerdán hajnaltól január 29-én, hétfő délutánig munkabeszüntetést tartanak – közölte a MÁV.

A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban 

jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – közölték.

A munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetések folynak. Amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés a Mávinform tájékoztatást ad az érintett Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról – hívták fel a figyelmet.

A már korábban, január 24-ig megváltott, január 23-én estére, valamint 24-e és 29-e között Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló 

menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók,

a lefoglalt időpont előtt január 22-én és 23-án vagy február 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet lehet benyújtani az ügyfélszolgálathoz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.