Régen a békák, most a pulykák

A fővárosi Fidesz szerint a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója által mondottak, miszerint a járatritkítási ügybe olyan lett volna bevonni az utasokat, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”, a Gyurcsány-korszakot idézik. Közösségi oldalukon azt írták, utoljára 2006-ban történt hasonló eset.

Forrás: Facebook2024. 01. 26. 20:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Régen a békák, most a pulykák – semmire sem tartja a magyarokat a baloldal” – reagált a Fidesz a BKK-vezér utasokat sértő kijelentésére. A nagyobbik kormánypárt szerint utoljára a Gyurcsány-kormány alatt történt hasonló, mint most: közösségi oldalukon emlékeztettek, 2006-ban Gyurcsány Ferenc gazdasági és közlekedési minisztere, Kóka János azt mondta az elbocsátások ellen tiltakozóknak, hogy

„a mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni.”

 

Walter Katalin nem érzi úgy, hogy elvetette a sulykot 

A járatritkítást elrendelő BKK vezérigazgatója úgy érzi, hogy egy politikai kampány részese lett. Walter Katalin a járatritkításokat tagadó/magyarázó sajtótájékoztatón elhangzottak mellett érvelve úgy fogalmazott, eredetiben, angol nyelven sokkal árnyaltabb jelentéssel bíró mondás leegyszerűsítése miatt tűnhet úgy, mintha nem lenne fontos számára az utasok véleménye. Állítása szerint a sajtótájékoztatót, amelyen „a szerencsétlen mondat” elhangzott, pont azért szervezték, hogy még teljesebb tájékoztatást adjanak arról, mit miért tesznek, és miben számítanak az utasok visszajelzéseire.

Borítókép:Walter Katalin, mögötte Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.