Szürke, esős csütörtök várható

Az ország kevésbé felhős területein különösen hideg lehet.

2024. 01. 31. 17:40
esernyő, eső, időjárás Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán frontfelhőzet vonul át felettünk, amely mögött átmenetileg csökken a felhőzet, majd éjjel ismét felhősödés várható (nagyobb eséllyel az északi tájakon) – közölte a HungaroMet. 

Mint írták, csütörtökön a délelőtt még napos, kevésbé felhős tájakon is újra megnövekszik, megvastagszik, majd estétől észak felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. A légmozgás délelőtt gyenge marad, majd az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. Délutánig csak néhol lehet csapadék, ezt követően 

több helyen előfordulhat időszakos, többnyire gyenge intenzitású eső, az északkeleti határ közelében kisebb havazás, ónos eső is lehet.

Az éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű, de a hidegebb, kevésbé felhős tájakon ennél jóval alacsonyabb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 4 és 9 fok között várható, de néhol 10 fok fölé melegedhet a levegő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.