Találtak egy fotót a Csádban tárgyaló Orbán Gáspárról

A miniszterelnök fia a honvédség összekötő tisztjeként a magyar csádi misszió előkészítésében vesz részt.

Forrás: Index2024. 01. 26. 13:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dago Yacoub, a csádi fegyveres erők minisztere magyar delegációt fogadott, akik között civil ruhában Orbán Gáspár látható – szúrta ki a képet az Index a tribuneechos.com nevű portálon.

Ahogy arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, miniszterelnök fia a magyar csádi misszió előkészítésében vesz részt. A honvédelmi miniszter elmondta, ő rendelte ki összekötő tisztnek. 

Oda megy, ahová a parancs szerint mennie kell. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít

– szögezte le  Szalay-Bobrovninczky Kristóf. A tárcavezető szerint Orbán Gáspár a speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt vesz részt a csádi misszió előkészítésében, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. Azért merült fel témaként, hogy mi a helyzet a miniszterelnök fiával, mert január elején a TikTokon a halálhírét terjesztették. 

Mint azt lapunk is megírta, katonai missziót indít Magyarország a Száhel-övezetbe, a csádi elnök meghívására. Az akció célja a migráció megfékezése és a humanitárius segítségnyújtás. A régió egyetlen stabil állama Csád maradt, a 18 millió lakosú országban puccs miatt a terrorszervezetek tevékenysége megnövekedett az utóbbi időszakban.

Borítókép forrása: Index/Ministère de la Défense Nationale du Tchad

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.