Jön Louis, és alaposan bekavar a hétvégébe + videó

Hullámzó frontrendszer határozza meg az időt.

Forrás: MTI2024. 02. 23. 17:41
Balatonfenyves, 2014. április 22. Egy férfi horgászik a balatonfenyvesi szabadstrandnál egy hosszú expozíciós idõvel készült felvételen 2014. április 21-én este. A háttérben jobbra a Badacsony. Április 22. a Föld napja. A világméretû környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását is egyre inkább egy hullámzó frontrendszer határozza meg, mivel a következő napokban a Louis névre keresztelt ciklon fokozatosan megközelíti a térségünket, de felettünk elgyengül, így nagyobb mennyiségű csapadékra nem kell számítanunk.

Péntek este még túlnyomóan borult időre számíthatunk kevés helyen gyenge esővel, majd késő este frontális csapadékrendszer éri el a nyugati határt, amely kelet felé haladva egyre inkább gyengül, szakadozik felettünk.

Mögötte a nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, ami szombaton napközben tovább folytatódik, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet.

A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a gyenge csapadékzóna is kelet felé, délután a Tiszántúlra korlátozódik. A délies szél továbbra is többfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek.

Az éjszakai hőmérséklet csupán 4 és 12 fok közé süllyed, az északnyugati tájakon lesz a leghidegebb, a Viharsarokban lesz a legenyhébb idő.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 11 és 16 fok között valószínű.

 

Vasárnap is eshet az eső

Vasárnap hajnalra a kevésbé felhős részeken pára, illetve köd képződhet. Nappal nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, zápor. A nyugati, északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 0 és 8, a maximum 12 és 18 fok között alakul.

Borítókép: illusztráció (Fotó:MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.