A tragikus hirtelenséggel elhunyt Jakab Ferenc virológusról emlékezett meg kollégája, barátja

A szívhez szóló írást saját közösségi oldalán közölte Kemenesi Gábor.

Forrás: Mandiner2024. 02. 17. 17:45
Forrás: FB/Kemenesi Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet az elsők között beszámolt róla, negyvenhat éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője – Jakab Ferenc professzort a Pécsi Tudományegyetem a saját halottjának tekinti, emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrzi. Szombat reggel Jakab Ferenc kollégája, barátja, Kemenesi Gábor tett közzé Facebook-oldalán egy megemlékező írást adta hírül a Mandiner.

Jakab Ferenc számomra nem csupán barát vagy mentor, de a manapság „csak pécsi virológusok”-ként ismert közösség alapítója is volt. A virológia területén az elmúlt évtizedekben nem látott iskolateremtést vitt véghez. Igazi építő, aki jóval a szakma előtt meglátta az irányokat, és mindenen átgázolva és minden nehézséggel megküzdve küzdött értük. Igazi építő, mert közben nem csupán szobákat és laborokat hozott létre, hanem egy olyan közösséget, ami az átlagembernek csak »pécsi virológusok«-ként ismert, nekünk pedig leginkább már család, egy igazi szakmai műhely, egy iskola. Csodálatos emlékeim vannak tőle, az első konferenciától életem nagy tudományos megmérettetésein át az újabb generáció sikereinek való örülésig. Az együtt átélt kudarcok, sikertelenségek, apró bosszúságok is szép emlékekké váltak, de most ezek is hiányoznak

– fogalmazott.

Kemenesi Gábor nemrég a koronavírusról, a vakcinákról és az egzotikus kórokozók témájában adott interjút a Magyar Nemzetnek. A cikk ide kattintva elérhető.

Borítókép: Kemenesi Gábor és Jakab Ferenc (Forrás: Facebook/Kemenesi Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.