Dömötör Csaba: Komoly következménye lesz, ha nem változik Brüsszel migrációs politikája

A kormány fel akarja hívni a külföldiek figyelmét is a problémára.

2024. 02. 29. 17:34
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. december 7. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédet mond a turizmus, vendéglátás területén a legmagasabb állami kitüntetésnek számító Kõrösi Csoma Sándor-díj átadásán a Magyar Zene Házában 2023. december 7-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszafordíthatatlan következményei lesznek annak, ha nem lesz irányváltás a brüsszeli migrációs politikában – jelentette ki Dömötör Csaba a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Az elmúlt időszakban több, külföldről is támogatott médium azért kritizálja a magyar kormányt, mert hirdetéseket jelentetett meg külföldön, amelyekben bemutatta a migrációval kapcsolatos álláspontját – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy más országok állampolgárai is értesüljenek arról, mi történik a déli határainknál, hiszen ezek a videók azt is bemutatják, hogy hogyan támadnak rá fiatal migránsok a rendőrökre, illetve hogyan próbálnak tízezrek átjutni illegálisan a déli határon.

Csak tavaly 173 ezren próbálkoztak meg ezzel 

– emelte ki Dömötör Csaba.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Magyarország az Európai Unió határait is védi, a határkerítésre egyáltalán nem kaptak pénzügyi támogatást Brüsszelből, a kormány ezért is fontosnak tartja, hogy hangja máshová is eljusson.

Valójában annál is súlyosabb a helyzet, mint hogy nem adnak pénzt a határkerítésre, ugyanis amennyiben véglegesítik az új migrációs csomagot, akkor életbe lép a migránsok elosztása Európában, sőt az új eljárások alapján már a menekültügyi eljárások vége előtt be kellene engedni a migránsokat

– mondta, hozzátéve: 

ugyanazok a külföldről támogatott aktivistacsoportok támogatják az új migrációs paktumot, akik a magyar kormányt támadják azért, mert külföldön is hallatja hangját.

Úgy tesznek, mintha elesett menekültek érkeznének Magyarország határaihoz, ám éppen a kormány által bemutatott videók igazolják azt, hogy terroristagyanús emberek jönnek, egyre többször fegyverekkel – mutatott rá az államtitkár. Ilyen körülmények között ne várja el senki, hogy csendben maradjunk – mondta Dömötör Csaba. Hozzátette: ezután is el fogják mondani, hogy Magyarország kettőzött erővel védi a határait.

Ha továbbra is százezrek érkeznek ellenőrizetlenül, annak súlyos biztonsági, gazdasági és társadalmi következményei lesznek

– hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.