Donáth Anna és Gyurcsányék között régóta nagyon szoros a kapcsolat

Nem véletlenül ő lett a balliberális Momentum új elnöke.

Forrás: ORIGO2024. 02. 01. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendszeresen támadja a baloldal hazánkat, Brüsszelben is komoly támogatást élveznek, Donáth Annát, a Momentum újonnan megválasztott elnökét pedig kiváló kapcsolat fűzi a Gyurcsány házaspárhoz. Így nem véletlenül ő lett a balliberális párt új elnöke. A napokban azonban Donáth László lánya elszólta magát arról, hogy mire készül a baloldal, amiből rögtön egy újabb színjáték is lett. Nincs új a nap alatt: a baloldal mindig is egységes volt, láthatóan egy újabb cirkusz veszi kezdetét, és így próbálják átverni a jóhiszemű választókat – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo kérdésére a Kormányinfón.

Donáth Annát, a Momentum európai parlamenti képviselőjét és listavezetőjét választotta elnökké a baloldali párt küldöttgyűlése az elmúlt hétvégén. Az új Momentum-elnök a Gyurcsány család kegyeltje: egykori szocialista képviselő apja és Gyurcsány Ferenc közeli barátok, Gyurcsány felesége, Dobrev Klára pedig Donáth Anna fő szövetségese az EP-ben és Brüsszelben. Milyen meglepő, hogy mindezek után ő lett az új pártelnök – vonta le a következtetést a cikkében az Origo.

Donáth Anna édesapja, Donáth László régi bizalmasa Gyurcsány Ferencnek. Nagy barátok, Gyurcsány pedig korábban erkölcsi példaképének nevezte a Momentum-elnök apját. Donáth Anna nagypapája, Donáth Ferenc kommunista volt, egykor Apró Antal, Gyurcsány apósa is az volt.

Donáth Ferenc és Apró Antal szövetségesek voltak olyan időkben, amikor a magyaroknak nagyon, de nagyon rossz volt. Jóban voltak, bizalmasok voltak, ma pedig az újabb generáció támadja a saját hazáját Donáth Annával az élen.

Tehát a két családnak kiváló a kapcsolata, ugyanis mindkettő kommunista gyökerű – írja az Origo.

Donáth László, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Forrás: Origo)

 

Donáth Anna elszólta magát?

A Momentum új elnöke a Klubrádió egyik műsorában beszélt a baloldali összefogásról: „Nem egy közös massza fogja meghozni ugyanis a kormányváltást, hanem valódi alternatívák kooperációja. […] Dobrev Klárával is lesznek megbeszélések. Erős kritikát fogalmaztam meg, de egy felelős vezető ettől még leül egy felelős vezetővel.”

Ez nem jelent mást, mint a régi MSZP–SZDSZ-trükk felmelegítését.

Nem jött össze külön-külön, nem jött össze együtt, így megpróbálkoznak az egyszer már bevált módszerrel, átverve a saját választóikat egy hamis színjátékkal, mintha vita lenne köztük.

Gulyás Gergely Gyurcsányék új luxusvillájával kapcsolatban elmondta: őt nem érdekli, hogy hová költöznek, ami szerinte szégyen, az az, hogy eddig abban az Apró-villában lakott a Gyurcsány házaspár, amit zsidóktól koboztak el a második világháború időszakában. Gyurcsány pedig miniszterelnökként is úgy gondolta, hogy egy ilyen villában lakhat.

Borítókép: Donáth Anna és Dobrev Klára Veszprémben 2022-ben (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.