Lujza 2024. március 2.
logo

Felrobbantaná az iskolát, ha lenne három lőszere – mondta a diák, aki a budai iskolában randalírozott

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2024.02.12. 12:50 2024.02.12. 12:57
Felrobbantaná az iskolát, ha lenne három lőszere – mondta a diák, aki a budai iskolában randalírozott

Túszejtés nem történt, de személyi szabadság megsértése miatt folyamatban van nyomozás az egyik XII. kerületi középiskolában történtek ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Február 1-jén az egyik diák megbeszélést kezdeményezett az osztályfőnökével az iskola tanári szobájában, ám a beszélgetés végén percekig nem engedte távozni a pedagógust a helyiségből. A 19 éves fiatalt a helyszínről előállították és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – közölte Csécsi Soma rendőr alezredes.

A szóvivő az eset részleteiről elmondta, a diák úgy gondolta, hogy az osztályfőnök rögzítette a mobiltelefonjával a beszélgetésüket, és attól félt, hogy a felvételt „fel fogják használni ellene.” 

Kérte a tanárt, mutassa meg neki a mobiltelefon tartalmát, illetve törölje a felvételt.

A tanár erre nem volt hajlandó, ki akart menni a teremből, de a diák „ráfogott a kilincsre”. A mintegy 15 percen át tartó eset közben a diák más tanárt beengedett az irodába, ahol az iskola igazgatója és annak helyettese is jelen volt.

Csécsi Soma tájékoztatása szerint a diák a kihallgatáson elmondta, a megbeszélést azért kezdeményezte a tanárral, hogy tisztázzon egy korábbi félreértést. Hónapokkal korábban ugyanis egy óraközi szünetben az egyik osztálytársa azt kérdezte a fiútól, hogy mit tenne, ha lenne egy lőszere. Erre ő megnevezte az egyik osztálytársát, hogy őt lőné le. Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha három lőszere lenne, két másik osztálytársat is megnevezett a diák, illetve azt is mondta, belelőne a radiátorba, „hogy felrobbanjon az egész iskola” – ismertette a szóvivő.

Hozzátette, hogy a tanúként kihallgatott diákok, a beszélgetés fültanúi azt mondták, nem keltette bennük „fenyegetettség érzetét” társuk kijelentése.

Csécsi Soma hangsúlyozta, a nyomozás keretében a fiatalnál kutatást is tartottak, ahol lőfegyvert, lőszert nem találtak a nyomozók, azonban adathordozókat foglaltak le. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósulhatott-e – fűzte hozzá a szóvivő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.