Folytatódik a családját sorozatosan bántalmazó férfi ügye

A vádlott rendszeresen bántalmazta feleségét és nevelt gyermekeit.

Forrás: KEMMA2024. 02. 11. 9:58
Frightened,Young,Woman,With,Menacing,Alcoholic,Man
49477465 Frightened young woman with menacing alcoholic man Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatabányai Törvényszék szerint február 12-én tárgyalást tartanak az Esztergomi Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki nevelt gyermekeit rendszeresen bántalmazta. Az ügy kapcsán a szintén vádlott gyermekek édesanyját már 2023. október 16-án elítélte a bíróság. Most a tárgyaláson a férfival szemben folytatódik a bizonyítási eljárás.

A Komárom-Esztergom vármegyei hírportál szerint az eddig öt alkalommal büntetett férfi és a nő házastársak, akik együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két fiú és egy lány gyermeket, (akik a sértettek) valamint a később született három közös gyermeküket. 

A férfi a nevelt gyermekeit a kezdetektől fogva nem szerette, a két fiúgyermeket 2018. nyarától 2022. augusztusáig minimum húsz alkalommal, ittas állapotban bántalmazta, hogy ököllel ütötte a fejüket, megfejelte őket, valamint felszólította őket, hogy feküdjenek le a padlóra, majd ezt követően – bakanccsal a lábán – testszerte megrugdosta őket. 

A bántalmazások következtében 2018-ban a 7 és 10 éves fiúknak a legtöbb esetben nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, ezen alkalmakat követően – nehogy fény derüljön a bántalmazásokra – a gyermekek napokig nem mentek ki a házból.

A fenti időszakban a nevelőapa rendszeresen szidalmazta, valamint oly módon büntette meg mindhárom gyereket, hogy a lakásban a falhoz kellett állniuk, egy pohár vizet a fejük fölé kellett tartaniuk és ha a pohárból kiloccsant a víz, akkor a fejüket ököllel megütötte. A férfi 2022 márciusában egy alkalommal az egyik gyerek fejét beleverte az udvaron lévő lépcsőbe.

A férfi rendszeresen bántalmazta a kicsik szeme láttára anyjukat oly módon, hogy ököllel ütötte, megrugdosta, valamint le is köpte őt. A férfi a feleségét állapotosan is többször bántalmazta, 2021 decemberében az akkor már mindenórás nő fejét ököllel ütötte és belerúgott a hasába. 2022. szeptember 25-én olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy kórházba kellett szállítani.

A 2010-ben született nevelt lányának a szülők utasítására a közös gyermekeikre napi szinten kellett vigyáznia, fürdette őket, éjszaka felkelt hozzájuk, ő vitte őket játszótérre, emellett a házimunkában is részt kellett vennie, takarított, főzött, mosott, mindeközben az anyja sok esetben feküdt az ágyban és a tévét nézte. A gyermek a fenti feladatok elvégzésében annyira elfáradt, hogy az iskolában több alkalommal álló helyzetben vagy a padra dőlve aludt el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.