Itt van a vasárnapi ellenzéki tüntetésen felszólalók listája

Szinte a teljes baloldal felvonul a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett demonstráción.

Forrás: Mandiner2024. 02. 22. 8:43
Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. október 23. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A Mossuk le a gyalázatot! Emlékezés 1956 hõseire és tüntetés az európai Magyarországért címû rendezvényt magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetõi is felszólalnak. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti influenszertüntetés farvizén felkapaszkodva az ellenzéki pártok szeretnének közös erődemonstrációt tartani. Az ATV értesülése szerint a február 25-én, vasárnap a Kossuth téren tartandó tüntetésen számos prominens ellenzéki politikus fog felszólalni. 

Az ellenzék most a közvetlen elnökválasztás ügye miatt hív tüntetésre mindenkit, pedig amikor ők voltak hatalmon, akkor ezt egyáltalán nem érezték fontos kérdésnek.

Az eseményen az ellenzék vezető politikusai szólalnak majd fel, többek között a Demokratikus Koalíció képviseletében Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Momentum részéről Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes társelnök, a Párbeszéd – Zöldek oldaláról pedig Szabó Tímea társelnök szólal majd fel. A fővárost Karácsony Gergely főpolgármester képviseli.

Az ellenzéki pártok úgy vélik, hogy Orbán Viktor és a fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kellene dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen választás útján.

A közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Fidesz politikusai kijelentették:

 érdekes módon a baloldali kormányok idején ez a kérdés nem merült fel.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.