Ma van a biztonságos internet napja

Tuzson Bence Igazságügyi miniszter a közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy ma van a biztonságos internet napja. Az esemény a Safer Internet Day nemzetközi mozgalom kezdeményezésére jött létre, a mozgalmat pedig az Európai Unió Biztonságos internet programja is támogatja.

Forrás: UNICEF, SID2024. 02. 05. 9:03
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február ötödike a biztonságos internet napja. A kezdeményezés célja, hogy hangsúlyt helyezzen a digitális biztonság megteremtésének fontosságára, illetve ösztönözze az online veszélyekre való felkészülést.

Az UNICEF adataiból kiderült, naponta több mint 175 ezer gyerek megy fel az internetre életében először. Annak, hogy valaki digitális bennszülött”, megvannak a szépségei, de a hátrányai is. 

Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, a mi feladatunk, hogy odafigyeljünk arra,  ami a gyerekekkel történik – és segítsük őket, ahogy tudjuk

 – hívta fel rá a figyelmet a szervezet.

Az első ilyen eseményt 2004-ben tartották a biztonságosabb internet cselekvési terv keretében, az uniós finanszírozású SafeBorders projekt kezdeményezéseként. Ezt követően az Insafe, a biztonságosabb internetközpontok hálózata vette át. Most a biztonságosabb internet napja túlnőtt a hagyományos földrajzi övezetén, és világszerte mintegy kétszáz országban és területen ünneplik, és világszerte emberek millióit éri el olvasható az esemény honlapján.

Minden évben cselekvésre szólítják fel a fiatal felhasználóknak biztonságosabb és jobb digitális környezet biztosításában részt vevő számos szereplőt, többek között:

  • a döntéshozókat uniós, nemzeti és nemzetközi szinten,
  • az iparág képviselőit,
  • civil társadalmi szervezeteket,
  • pedagógusokat és szülőket,
  • magukat a fiatalokat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.