Vádat emeltek egy ápoló ellen, mert nem vitt kórházba egy súlyos sérültet

Az ellátás késedelme miatt elhunyt a beteg.

2024. 02. 01. 13:43
null
Budapest, 2021. október 16. Száguldó mentõautó élesen kanyarodik a fõvárosban a Soroksári útról a Kvassay Jenõ út felé. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség egy mentőápoló ellen, aki ellátás helyett otthonába szállított egy eséstől lebénult férfit, majd papíron már azt jelentette, hogy nem is találták meg a kivonuláskor – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Egy szigetszentmiklósi HÉV-állomáshoz riasztották a mentőket 2022. szeptember 18-án hajnalban, mivel a peronon egy férfi feküdt és nem tudott felállni. A mentő kiérkezése után az ápoló megpróbálta felállítani az ekkor már más személyek által egy padra ültetett, ittas férfit, de nem járt sikerrel. Ekkor az ápoló úgy döntött, hogy a sértettet nem szállítják be a kórházba további vizsgálatra, hanem az otthonába viszik.

Miután hazaszállították, közölték az édesanyjával, hogy zsibbad a lába, valamint nagyon fáznak a végtagjai, s ha a tünetei nem enyhülnek, hívjon hozzá újra mentőt.

Ezután a vádlott az otthonában hagyta a férfit.

Az elkövető ezután úgy dokumentálta az esetet, hogy mire a HÉV-állomásra kiérkeztek, az ismeretlennek megjelölt személy már onnan eltávozott, így nem volt kit ellátniuk.

Mivel a férfi fájdalmai nem enyhültek, az édesanyja mentőt hívott, majd kórházba szállították, ahol megműtötték és mélyaltatásba helyezték.

Megállapították, hogy

a HÉV-állomáson történt esés miatt a sértett két csigolyája is eltört, továbbá a gerincvelője is súlyosan sérült.

Ennek következtében alsó testfele már a HÉV-állomáson teljesen lebénult.

Az elkövető ápoló nem a számára előírt szakmai szabályoknak megfelelően látta el a sérült férfit, a későbbi műtét utáni kórházi kezelése során a sértett elhunyt, de az már nem vezethető vissza a vádlott szakmai szabályszegésére.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az ápoló ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.