Felmentették az újbudai rendőrgyilkost

Kényszergyógykezelésre megy.

Forrás: Index, Origo2024. 03. 08. 12:15
Borítókép: Az újbudai rendőrgyilkos (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ítéletet hirdetett péntek délben Szabó Judit tanácselnök a 2023-as újbudai rendőrgyilkosság ügyében. Sz. Szilárdot felmentették a vádak alól és elrendelték a kényszergyógykezelését – írja az Index.  

A Fővárosi Törvényszéken az ülés Sz. Szilárd észrevételeivel kezdődött, aki azt állította, hogy nem dördült el figyelmeztető lövés a lépcsőházból kifelé, és ez még látható is a felvételeken. Vitatja azt is, hogy a tanúk igazat mondtak, és ő úgy látja, indítéka sem lett volna. 

SEMMIJEN FORMABAN NEM JARULT HOZZA (6)
újbudai rendőrgyilkos
Fotó: Havran Zoltán

Az én olvasatomban nem is követtem el bűncselekményt, amikor valakinek az életét próbáltam megmenteni

– részletezte, ugyanis szerinte azért érkeztek meg a XI. kerületi házhoz a rendőrök, mert ő bontókalapáccsal betörte egy idős asszony lakásának a bejárati ajtaját. A tárgyaláson egyébként többször is nyugalomra kellett inteni a férfit. 

A portál beszámolója szerint például Sz. Szilárd állította, hogy ő pörgős típus, nem egy lusta lajhár, majd az eljárásról beszámoló tévéműsorokat kezdte elemezni, mire félbeszakította a bírónő:

Én is pörgős típus vagyok, a bíróság nem tévéadások alapján hoz ítéletet az ügyben. Kérem, haladjunk tovább!

A férfi a rendőrségi nyomozással sem volt elégedett.

Ez egy karaktergyilkosság, ami itt folyik, ez nem egy nyomozás!

– kelt ki magából. Beszélt arról is, hogy nem tartja indokoltnak az elmegyógyintézeti kezelést, igaz, a kérdésre viszont, hogy vitatja-e az elmeállapotát, nem válaszolt. A határozat jogerős, azt az ügyész, Sz. Szilárd és a védelem is tudomásul vette.

Az Origónak Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője megerősítette, hogy elsőfokon felmentette a bíróság a vádak alól és elrendelte a kényszergyógykezelését, tekintettel a férfi tudatállapotára. Ez kizárja a büntethetőségét – fűzte hozzá.

A portál emlékeztet, az újbudai Lecke utcában, tavaly januárban Sz. Szilárd 

a rendőri intézkedés közben halálra késelte Baumann Péter rendőrt,

két társát pedig megsebesítette. A támadó csak akkor adta meg magát a rendőröknek, amikor lábon lőtték, még a figyelmeztető lövés sem állította meg. 

Borítókép: Egy korábbi tárgyalás (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.