Hoz-e meleget a csillagászati tavasz?

Csütörtökön alulról súrolhatjuk a húsz fokot.

2024. 03. 21. 6:58
Napos időjárás
Napos időjárás Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét leghidegebb éjszakájával köszöntött ránk a csillagászati tavasz, 

a következő éjszakák során ugyanis már enged a fagy a szorításából. 

Ami a mai nap várható időjárását illeti, a Hungaromet előrejelzése szerint ma fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, az északnyugati tájak kivételével napközben átmenetileg el is vékonyodhat, csökkenhet a magasszintű felhőzet. A déli óráktól nyugat felől ugyanakkor megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró. 

Forrás: Hungaromet

Estétől a Dunántúlon, főként annak nyugati felén, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat, addig csapadék nem lesz.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, este azonban a Dunántúl nyugati részein északnyugati irányba fordul a szél és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 19 fok között várható, míg késő estére 2 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszakai órákban Nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, így az éjszaka második felében fokozatosan a keleti országrész felett is befelhősödik az ég. A Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. A Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugati irányba fordul a szél és helyenként megélénkül, míg a Dunától keletre gyenge marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +10 fok között alakul, 

a kezdetben kevésbé felhős keleti tájakon csökkenhet a hőmérséklet fagypont közelébe.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.