Illegális gyorsulási versenyt rendeztek, majdnem tragédia lett a vége + videó

Illegális gyorsulási versenyt szerveztek a fiatalok egy székesfehérvári nagyáruház mellett a hétvégén. Az esemény kis híján tragédiával végződött: a nézők életét egy oszlop mentette meg. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán arról írt, a rendszeres illegális versenyek miatt állandó telepítésű kamera és traffipax-rendszert fognak felszerelni, erről már tárgyaltak korábban az illetékes szervekkel.

2024. 03. 18. 12:30
illegális gyorsulási verseny, székesfehérvár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A hétvégén fiatalok csoportja illegális gyorsulási versenyt rendezett városunk területén, az egyik nagyáruház mellett. A teljesen értelmetlen és veszélyes utcai versenyzés kis híján tragédiával végződött. Ez megengedhetetlen és tűrhetetlen!” – írta Facebook-bejegyzésében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

 

Az egyik sofőrnek két hete volt jogosítványa, el is vették tőle

Mint a Tények.hu beszámolt róla: a versenyt állítólag egy húszéves férfi szervezte, aki a történtek után elmenekült a helyszínről. A portál úgy tudja, hogy csaknem száz autó volt a bevásárlóközpont közelében tartott verseny helyszínén, ezek közül karambolozott kettő félig frontálisan száguldozás közben.

A balesetről valaki videót is készített, amin jól látszik, hogy az ütközés után az egyik kocsi nagy sebességgel a nézők felé sodródott. 

Csak azért nem lett nagyobb baj, mert végül egy oszlopnak csapódott az út szélén ácsorgók helyett. A portál úgy tudja, hogy a balesetben senki sem sérült meg, de a szürke autó totálkáros lett, míg a fekete kocsi sofőrjének csak két hete volt jogosítványa, amit a helyszínre érkező rendőrök el is vettek.

Székesfehérvár polgármestere a posztjában kifejtette: állandó telepítésű kamera- és traffipax-rendszert fognak felszerelni, erről már tárgyaltak korábban az illetékes szervekkel.

A hatóságok jelöljék ki szakmai szempontjaik szerint, hogy hova kerüljenek traffis kamerák, az önkormányzat pedig vállalja a telepítés és üzemeltetés költségeit, cserébe csak annyit kérünk, hogy a beszedett bírságok is minket illessenek

– írta. Mint folytatta, ez az összeg egy idő után fedezné a telepítések költségeit, a maradékot pedig egy az egyben a további közlekedésbiztonsági intézkedésekre, edukációs célokra szeretnék fordítani. A polgármester meggyőződése szerint a magyar polgárok azt várják, hogy ezt a kérdést megoldják. „Ez láthatóan csak együttműködéssel és kellő rugalmassággal fog menni, melyre önkormányzatunk készen áll. Egy biztos: a közúti ámokfutásnak véget kell vetni” – zárta gondolatait a politikus.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a Tényeknek elmondta, hogy „a helyszínen történtekről csak a közösségi médiában megjelenő bejegyzésekből és videókból szereztek tudomást”. Jelenleg további adatokat gyűjtenek az esetről.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.