Itt a hidegfront, nagy változást hoz

Szélviharra és hóra is figyelmeztetnek.

2024. 03. 23. 7:45
Hortobágy, 2022. június 13.
Nyári napkelte a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a Malomházi pusztában, bemutató-területen.
Illusztráció Fotó: MTVA/Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton kora délutánig változóan felhős időre lehet számítani csapadék nélkül. Késő délután, estefelé északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat.

Az ország nagy részén megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében – közölte a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul,

északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az erősen felhős este után hajnaltól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél továbbra is erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Vasárnap délelőtt a hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar is. A magasabban fekvő részeken

hópelyhek is keveredhetnek az esőbe.

Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

A jövő hét elején szárazabbra fordul az idő. Lehűl a levegő, és újra előfordulhat gyenge fagy.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.