Kiderült, hogy mégis van pénz Baján + videó

Közelednek az önkormányzati választások.

2024. 03. 02. 19:51
Forrás: Nyitókép: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt momentumos Nyirati Klára vezette Baja 2024-re biztosított költségvetése 12 milliárd 27 millió forint. Idén a költségvetésből jut pénz az utak aszfaltozására, a nyugdíjasok támogatására, de a civil szervezetek és a sportegyesületek is magasabb támogatást kapnak. Többek között erről is döntés született a legutóbbi bajai testületi ülésen, miközben eddig azt kommunikálta az önkormányzat, hogy a kormány kivérezteti a várost – írja a Bács-Kiskun vármegyei hírportál.

A Fidesz–KDNP-frakció három javaslattal egészítette ki a költségvetést: az egyik a nyugdíjasok támogatásának emelése és az érintett nyugdíjasok számának bővítése, a városi ingatlanok kiárusításának megakadályozása és a nemzetiségi önkormányzatok támogatásának emelése volt.

 

Előkerült a pénz

Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz–KDNP képviselője emlékeztetett: az elmúlt években a már elnyert pályázatok visszaadásával kapcsolatban azt hallhatták, hogy nincs pénz fejlesztésekre, útépítésekre, mert a kormány kivérezteti az ellenzéki önkormányzatokat.

– Ezt hallottuk még akkor is, amikor az egyeztetéseket követően éppen annyi kormányzati támogatást kapott az önkormányzat, amennyit kért, de ez már a múlt. Most, hogy

közeledik az önkormányzati választás, megfordulni látszik a széljárás, hiszen a költségvetési tervezetből úgy tűnik, hogy mégiscsak lett pénz:

utcák aszfaltozására – a körzetemben négy és fél év alatt egyetlen út sem épült, most a sok lobbi hatására a Csík utca bekerült végre a költségvetési tervekbe –, időseknek nyújtandó támogatásra, civil szervezetek, sportegyesületek számára – mondta Csubákné Besesek Andrea.

Borítókép: Nyirati Klára (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.